Οικονομία

Ρύθμιση 100 δόσεων: Μέτρια για τον ΟΓΑ ικανοποιητική για τον ΟΑΕΕ

Ρύθμιση 100 δόσεων: Μέτρια για τον ΟΓΑ ικανοποιητική για τον ΟΑΕΕ Ρύθμιση 100 δόσεων: Μέτρια για τον ΟΓΑ ικανοποιητική για τον ΟΑΕΕ
Ρύθμιση 100 δόσεων: Μέτρια για τον ΟΓΑ ικανοποιητική για τον ΟΑΕΕ Απ΄τον Βασίλη Αγγελόπουλο Μέτρια είναι έως τώρα η πορεία της ρύθμισης οφειλών για τον ΟΓΑ, εν αντιθέσει με τον ΟΑΕΕ που τα αποτελέσματα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά.

Όπως έγινε γνωστό από τον ίδιο τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρη Στρατούλη, ο οποίος παρέστη στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα η νέα διοίκηση του ΟΓΑ, για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας, έως χθες είχαν υποβληθεί στον Οργανισμό 22.000 αιτήσεις και είχαν ενταχθεί στη νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών 16.000 άτομα. Με δεδομένο ότι ο συνολικός αριθμός των οφειλετών – αγροτών ανέρχεται στα 238.000 άτομα, η ρύθμιση κρίνεται ότι δεν έχει αποφέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα έως τώρα. Μάλιστα, η συνολική οφειλή προς τον ΟΓΑ ανέρχεται στα 300 εκατ. ευρώ, ενώ το 50% των οφειλετών, χρωστούν ποσά έως 1.000 ευρώ έκαστος. Η διοίκηση του Οργανισμού εκτιμά ότι, με δεδομένο πως έως το τέλος του τρέχοντος μήνα, οι αγρότες θα πρέπει να καταβάλλουν τις εισφορές τους προς το Ταμείο, όσο θα περνούν οι μέρες, θα αυξάνεται και η συμμετοχή των οφειλετών στη νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Σε ό,τι αφορά τον ΟΑΕΕ, ο κ. Στρατούλης γνωστοποίησε ότι έως χθες, είχαν ρυθμιστεί οφειλές ύψους 1,5 δισ. ευρώ, από 115.000 οφειλέτες, ενώ εισπράχθηκαν άμεσα 50 εκατ. ευρώ περίπου. Η εκτίμηση του υπουργείου Εργασίας είναι ότι αυτή η αύξηση της ασφαλιστικής βάσης του Οργανισμού, έχει βοηθήσει σημαντικά ώστε να παρουσιαστεί αύξηση εσόδων το προηγούμενο δίμηνο κατά 8% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Επίσης διαπιστώνεται ότι και τον Ιούνιο τα έσοδα πηγαίνουν καλύτερα και έτσι ο ΟΑΕΕ είναι πια συνεπής ως προς τις υποχρεώσεις του προς τον ΕΟΠΥΥ.