Οικονομία

ΟΑΕΔ: Με αργά βήματα η πρόοδος για τους «προστατευόμενους»

ΟΑΕΔ: Με αργά βήματα η πρόοδος για τους «προστατευόμενους» ΟΑΕΔ: Με αργά βήματα η πρόοδος για τους «προστατευόμενους»
ΟΑΕΔ: Με αργά βήματα η πρόοδος για τις αιτήσεις των «προστατευόμενων» Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο Ορίστηκαν από το υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ οι επιτροπές που ανά τομέα καλούνται να ελέγξουν τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί από προστατευόμενα μέλη όλων των κατηγοριών του νόμου 2643/98.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του dikaiologitika.gr οι συγκεκριμένες επιτροπές θα προβούν στο ξεκαθάρισμα των αιτήσεων με στόχο να γίνει η επιλογή όσων θα προκριθούν στη β' φάση. Πρόκειται για το πρώτο βήμα που πραγματοποιήθηκε μετά την αρχική ανακοίνωση του περασμένου Μαρτίου, ενδεικτικό του αργού ρυθμού με την οποία προωθείται η συγκεκριμένη διαδικασία.

Σε επόμενο στάδιο, οι Επιτροπές θα πρέπει να αποστείλουν στο υπουργείο Εργασίας, τις αιτήσεις που εγκρίνονται με βάση τα όρια που έχουν τεθεί από το νόμο. Ακολουθεί η προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών από τους αιτούντες που θα επεξηγηθεί με ξεχωριστή ανακοίνωση  εάν θα γίνει με απευθείας παρουσία τους στα γραφεία του ΟΑΕΔ, ή με ταχυδρομική αποστολή. Σημειώνεται ότι βάσει νόμου οι τελικοί δικαιούχοι, από τις διατάξεις του νόμου αποκτούν το δικαίωμα πρόσληψης στο δημόσιο.