Οικονομία

Αύριο τα οριστικά αποτελέσματα για τις παιδικές κατασκηνώσεις ΟΑΕΔ

Αύριο τα οριστικά αποτελέσματα για τις παιδικές κατασκηνώσεις ΟΑΕΔ Αύριο τα οριστικά αποτελέσματα για τις παιδικές κατασκηνώσεις ΟΑΕΔ
Αύριο τα οριστικά αποτελέσματα για τις παιδικές κατασκηνώσεις ΟΑΕΔ Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο Αύριο θα αναρτηθούν τα οριστικά αποτελέσματα των δικαιούχων συμμετοχής στο πρόγραμμα για τις παιδικές κατασκηνώσεις του ΟΑΕΔ για να μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις στις κατασκηνώσεις που επιθυμούν και στις χρονικές περιόδους που προσφέρονται.

Από αύριο, 17 Ιουνίου, ξεκινάει η υλοποίηση  του Προγράμματος Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις για το τρέχον έτος, ενώ ήταν να ξεκινήσει στις 15 Ιουνίου.. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΑΕΔ, πήρε αντίστοιχα διήμερη παράταση και η ημερομηνία λήξης του προγράμματος, που θα διαρκέσει έως το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, ενώ ειδικά για παιδιά με προβλήματα αναπηρίας το περιθώριο λειτουργίας των παιδικών κατασκηνώσεων θα είναι έως το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου.

Συνολικά, οι δικαιούχοι θα ανέλθουν στα 35.000 άτομα. Το όριο του ετήσιου εισοδήματος αυξήθηκε φέτος στις 22.000 ευρώ, από 16.000 ευρώ που ήταν πέρσι. Το ημερήσιο τροφείο ανέρχεται στα 28 ευρώ, ενώ πέρσι ήταν στα 30 ευρώ. Η επιδότηση του προγράμματος παραμένει αμετάβλητη σε σχέση με πέρσι στα 17 εκατ ευρώ.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι:
-    Ασφαλισμένοι/εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου που έχουν κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες στην ασφάλιση του ΙΚΑ  με εισφορές πλήρεις ή μειωμένες υπέρ του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας.

-  Ασφαλισμένες/εργαζόμενες που έλαβαν κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες ειδικής άδειας προστασίας μητρότητας.
-    Ασφαλισμένοι/άνεργοι που έλαβαν κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος τακτική επιδότηση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ διάρκειας τουλάχιστον 2 μηνών.
-    Άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, που έχουν συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τουλάχιστον 4 μηνών.

  Η διάρκεια διαμονής κάθε παιδιού στις κατασκηνώσεις ορίζεται έως 15 συνεχόμενες ημέρες κατ' ανώτατο όριο.