Οικονομία

ΟΑΕΔ: Η βελτίωση των ΚΠΑ2 προϋπόθεση για την ολοκλήρωση των προγραμμάτων

ΟΑΕΔ: Η βελτίωση των ΚΠΑ2 προϋπόθεση για την ολοκλήρωση των προγραμμάτων ΟΑΕΔ: Η βελτίωση των ΚΠΑ2 προϋπόθεση για την ολοκλήρωση των προγραμμάτων
ΟΑΕΔ: Η βελτίωση των ΚΠΑ2 προϋπόθεση για την ολοκλήρωση των προγραμμάτων Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο Την επέκταση της συνεργασίας ανάμεσα στη διοίκηση του ΟΑΕΔ και στα Κέντρα Προώθησης της Απασχόλησης, επιδιώκει η νέα ηγεσία του Οργανισμού. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε συνάντηση σήμερα ανάμεσα στη διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη και σε 27 προϊστάμενους των ΚΠΑ 2 σε Αττική και Νήσους.

 Όπως έγινε γνωστό, θα δημιουργηθεί ειδικό συνεργείο από έμπειρα στελέχη από όλες τις διευθύνσεις του ΟΑΕΔ, που θα επισκεφθεί τα ΚΠΑ 2 για να βοηθήσει στην έγκαιρη ολοκλήρωση ανοικτών προγραμμάτων και υποχρεώσεων. Μάλιστα η συγκεκριμένη διαδικασία επικοινωνίας θα επεκταθεί περαιτέρω και ήδη έχει προγραμματιστεί ανάλογη συνάντηση της κας Καραμεσίνη με προϊσταμένους ΚΠΑ2 από τη βόρεια Ελλάδα, η οποία θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη στις 2 και 3 Ιουλίου.

Στόχος αυτών των συναντήσεων είναι να καταγραφούν οι ανάγκες, τα προβλήματα και οι ελλείψεις που υπάρχουν τόσο σε προσωπικό όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή στα ΚΠΑ 2 του ΟΑΕΔ. Η κα Καραμεσίνη κατέστησε σαφές ότι εφεξής δεν αρκεί να μπαίνουν μόνο στόχοι αλλά να υπάρχει και το κατάλληλο σχέδιο και πλαίσιο υλοποίησης τους. Στο εξής θα πρέπει να γίνεται έγκαιρη αναφορά για την πορεία υλοποίησης των πολιτικών και των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ έτσι ώστε να αποφεύγονται λάθη του παρελθόντος, με προτάσεις που γίνονταν και έμεναν ανεφάρμοστες. Μεταξύ άλλων, η κυρία Καραμεσίνη τόνισε ότι το ζητούμενο είναι η αναδιοργάνωση του ΟΑΕΔ στο πλαίσιο του reengineering, η ενίσχυσή του με το κατάλληλο προσωπικό, καθώς και η εξειδίκευση και κατάρτιση των εργαζομένων του.