Οικονομία

Πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας σε πολίτες τρίτων χωρών απο τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας σε πολίτες τρίτων χωρών απο τον Δήμο Θεσσαλονίκης Πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας σε πολίτες τρίτων χωρών απο τον Δήμο Θεσσαλονίκης
Πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας σε πολίτες τρίτων χωρών απο τον Δήμο Θεσσαλονίκης Στη διευκόλυνση της πρόσβασης πολιτών τρίτων χωρών σε ιατρικές και κοινωνικές υπηρεσίες πρώτου επιπέδου, όπως κέντρα υγείας, ιατροκοινωνικά κέντρα και πολυ-ιατρεία σε μεγάλες πόλεις της χώρας στοχεύει η συνεργασία των Δήμων Θεσσαλονίκης και Αθηναίων με την Αναπτυξιακή Ηρακλείου.

Οι παραπάνω φορείς υλοποιούν το σχετικό έργο στο πλαίσιο του αντίστοιχου προγράμματος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών, μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ένταξης της Γενικής Διεύθυνσης Μεταναστευτικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ένταξης του Υπουργείου Εσωτερικών.

Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης επιλέχθηκαν κοινωνικοί λειτουργοί που στελέχωσαν το Συμβουλευτικό Κέντρο Ιατρικής Φροντίδας, όπου προσήλθαν 135 άτομα μετά από δράσεις ενημέρωσης που έγιναν σε Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις και σε Κρατικούς Φορείς, που εξυπηρετούν ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Η ενημέρωση έγινε σε 210 πολίτες από τη Νιγηρία, τη Σενεγάλη, την Παλαιστίνη, την Αλβανία, τη Γεωργία, την Αρμενία, την Αιθιοπία, το Αφγανιστάν, το Μπαγκλαντές, το Μαρόκο, την Ερυθραία, τη Σομαλία και την Κίνα, σε επίπεδο οργανωμένων Κοινοτήτων, Παροικιών ή ομάδων. Αρκετοί, ύστερα από τη διερεύνηση των αναγκών τους, παραπέμφθηκαν σε άλλες ιατρικές και κοινωνικές δομές της πόλης.

NETWORK