Οικονομία

Κλειστά τα φαρμακεία σήμερα, ποια θα είναι ανοικτά

Κλειστά τα φαρμακεία σήμερα, ποια θα είναι ανοικτά Κλειστά τα φαρμακεία σήμερα, ποια θα είναι ανοικτά
Κλειστά τα φαρμακεία σήμερα, ποια θα είναι ανοικτά Κλειστά θα μείνουν τα φαρμακεία σήμερα Τετάρτη 15 Ιουλίου. Οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) προχωρούν σε 24ωρη απεργία αντιδρώντας «στις αποφάσεις δανειστών και κυβέρνησης που οδηγούν στη διάλυση της φαρμακευτικής περίθαλψης». Μάλιστα εκφράζουν απορία για το γεγονός ότι «επιχειρούν να εφαρμόσουν στην Ελλάδα μέτρα που δεν ισχύουν ούτε στη Γερμανία».

Οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών θεωρούν «ύποπτο να επιχειρείται να αφανισθεί το φαρμακείο της γειτονιάς και των ακριτικών περιοχών», και «απαράδεκτο να αντικαθίσταται ο επιστήμονας φαρμακοποιός και το φαρμακείο από απρόσωπα και ανέλεγκτα καταστήματα λιανικής με αποκλειστικό σκοπό το κέρδος».

Σημειώνεται ότι την ημέρα της απεργίας θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου φαρμακευτικού Συλλόγου, με θέμα την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Εν τω μεταξύ έκτακτη συνεδρίαση έχει προγραμματίσει και το διοικητικό συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ).

Από την άλλη πλευρά όμως, τα φαρμακεία που έχουν διευρυμένο ωράαιο, και υπολογίζονται σε 160 σε όλη τη χώρα, σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι δεν θα απεργήσουν. Με ένα παράδειγμα από την αρχαίσ Σπάρτη επισημαίνουν ότι «δεν θα ταλαιπωρήσουν» τους πολίτες καταλήγοντας ότι το Φαρμακευτικό Αναπτυξιακό Ινστιτούτο Ελλάδος (ΦΑΝΙΕ) και τα μέλη του «στηρίζουν και θα στηρίζουν την πατρίδα σε δύσκολες για το Έθνος στιγμές».

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Ο ρίψασπις ρίχνοντας την ασπίδα του εκθέτει σε κίνδυνο τον συμπολεμιστή του, αφού η ασπίδα του ενός εκάλυπτε το σώμα του διπλανού του. Γι' αυτό η σπαρτιάτισσα μάνα έλεγε “ή ταν ή επί τας” (ή θα γυρίσεις πίσω με την ασπίδα σου ή να σε φέρουν πάνω σε αυτήν σκοτωμένο)

Το Φαρμακευτικό Αναπτυξιακό Ινστιτούτο Ελλάδος (ΦΑΝΙΕ) ΔΕΝ προτίθεται να ταλαιπωρήσει περαιτέρω τους συνταξιούχους και τους ασθενείς, τους Έλληνες πολίτες που ήδη ζουν πρωτόγνωρες καταστάσεις. Το ΦΑΝΙΕ και τα μέλη του ΔΕΝ θα απεργήσουν την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015. Το ΦΑΝΙΕ και τα μέλη του στηρίζουν και θα στηρίζουν την πατρίδα σε δύσκολες για το Έθνος στιγμές».