Οικονομία

Στήριξη των τραπεζών με κεφάλαια ζητά το Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Στήριξη των τραπεζών με κεφάλαια ζητά το Επιμελητήριο Μεσσηνίας Στήριξη των τραπεζών με κεφάλαια ζητά το Επιμελητήριο Μεσσηνίας
Στήριξη των τραπεζών με κεφάλαια ζητά το Επιμελητήριο Μεσσηνίας Την άμεση ομαλοποίηση της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος, ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών Eυκλείδη Τσακαλώτο, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρης Μανιάτης.

«Επειδή οι διεθνείς αγορές δεν θεωρούν αξιόπιστη την χώρα μας, θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα, ώστε οι ελληνικές επιχειρήσεις να παραμείνουν αξιόπιστες, εκπληρώνοντας όλες τις υποχρεώσεις τους στους προμηθευτές τους και πελάτες τους μέσω του τραπεζικού μας συστήματος, διότι σε διαφορετική περίπτωση οι εναπομείνασες υγιείς ελληνικές επιχειρήσεις, εξαγωγικές και εισαγωγικές, κινδυνεύουν με αθέτηση συμφωνιών ή ακόμη και παύση λειτουργίας τους» τονίζει, μεταξύ άλλων, ο κ. Μανιάτης.

Και καταλήγει:

«Παρακαλούμε όπως προβείτε στους απαραίτητους πολιτικούς χειρισμούς, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η στήριξη με κεφάλαια, τόσο των ελληνικών τραπεζών, όσο και των επιχειρήσεων, για την συντομότερη έξοδο από την κρίση».