Οικονομία

Ξεκίνησαν στην «Αποστολή» οι εγγραφές για επισιτιστική βοήθεια σε απόρους

Ξεκίνησαν στην «Αποστολή» οι εγγραφές για επισιτιστική βοήθεια σε απόρους Ξεκίνησαν στην «Αποστολή» οι εγγραφές για επισιτιστική βοήθεια σε απόρους
Ξεκίνησαν στην «Αποστολή» οι εγγραφές για επισιτιστική βοήθεια σε απόρους Με σημαία της την αγάπη και την αλληλεγγύη, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών μέσω της ΜΚΟ «Αποστολή» συνεχίζει τον αγώνα της ενάντια στην ανθρωπιστική κρίση, με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους (ΤΕΒΑ).

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άτομα και οικογένειες που προέρχονται από όλες τις περιοχές όπου δραστηριοποιείται η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Ενδεικτικά, δύνανται να επωφεληθούν από το πρόγραμμα άτομα με ετήσιο εισόδημα 3.000 ευρώ, ζευγάρι με ετήσιο εισόδημα 4.500 ευρώ, ζευγάρι με 1 ανήλικο εξαρτώμενο μέλος 5.400 ευρώ κ.ά. Οι εγγραφές όσων επιθυμούν να ενταχθούν στο εν λόγω πρόγραμμα ξεκίνησαν ήδη, ενώ καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 5η Αυγούστου 2015. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή μεταξύ 9.00-13.00.

Παράλληλα, με στόχο την ανακούφιση των πολιτών ακριτικών νησιών, ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» πραγματοποίησε διανομή τροφίμων, ιατροφαρμακευτικού υλικού και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης στον Άη Στράτη και τη Λήμνο, σταθμούς του προγράμματος «Κοντά στους Ακρίτες».

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι η υποστήριξη ακριτικών νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που βρίσκονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής», Κωνσταντίνος Δήμτσας, μετέφερε τον προβληματισμό και την αγωνία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για τις ακριτικές περιοχές καθώς και τη βούλησή του «να στηρίξουμε τους ακρίτες που αποτελούν τηνΞεκίνησαν στην «Αποστολή» οι εγγραφές για επισιτιστική βοήθεια σε άτομα που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας καρδιά της Ελλάδας με τρόφιμα, υγειονομικό υλικό, φάρμακα και εκπαιδευτικό υλικό».