Οικονομία

Σε ετοιμότητα η Δικαιοσύνη για το plan B του Βαρουφάκη

Σε ετοιμότητα η Δικαιοσύνη για το plan B του Βαρουφάκη Σε ετοιμότητα η Δικαιοσύνη για το plan B του Βαρουφάκη
Σε ετοιμότητα η Δικαιοσύνη για το plan B του Βαρουφάκη Προβληματισμός υπάρχει στα ανώτατα κλιμάκια της Δικαιοσύνης αναφορικά με τον τρόπο που πρέπει να γίνει η διαχείριση του ηχητικού ντοκουμέντου με τα όσα ακούγεται να λέει ο Γ. Βαρουφάκης για επιστροφή στη δραχμή, Plan B υποκλοπής ΑΦΜ, παράλληλου νομίσματος και άλλων δράσεων.

Οι εισαγγελείς γνωρίζουν ότι έχουν "δεμένα τα χέρια τους" καθώς ο νόμος περί ευθύνης υπουργών δεν τους επιτρέπει να διατάξουν κάποια προκαταρκτική εξέταση αφού προβλέπεται ότι για οποιαδήποτε εμπλοκή υπουργού θα πρέπει η δικογραφία να σταλεί στη Βουλή.

Ωστόσο μέχρι στιγμής οι δικαστικοί δεν έχουν περισσότερα στοιχεία στα χέρια τους πλην δημοσιευμάτων και του ηχητικού ντοκουμέντου, τα οποία δεν συνοδεύοντα από κάποια μηνυτήρια αναφορά ή καταγγελία. Πάντως δεν αποκλείεται αυτό το νομικό εμπόδιο να αρθεί μέσω κάποιος φόρμουλας και έτσι οι εισαγγελείς να καταφέρουν να στείλουν την υπόθεση στη Βουλή για να αποφασιστεί εάν θα πρέπει να γίνει προκαταρκτική εξέταση ή ποινική έρευνα σε βάρους του πρώην υπουργού Οικονομικών.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχουν σε εκκρεμότητα δύο μηνυτήριες αναφορές, οι οποίες κατατέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες με τις οποίες ζητείται η παραπομπή του Γ. Βαρουφάκη στο ειδικό δικαστήριο για τα αδικήματα της απιστίας και της εσχάτης προδοσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται οι δύο αυτές μηνυτήριες αναφορές να σταλούν αύριο στη Βουλή.