Οικονομία

Αλεξιάδης: Θα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα για την φορολογία των αγροτών

Αλεξιάδης: Θα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα για την φορολογία των αγροτών Αλεξιάδης: Θα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα για την φορολογία των αγροτών
Αλεξιάδης: Θα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα για την φορολογία των αγροτών Ο Τρύφων Αλεξιάδης απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της φορολογίας των αγροτών είπε ότι πρέπει να γίνουν και εκεί παρεμβάσεις και διορθώσεις, αλλά με προσοχή για να μην χτυπήσουν την πρωτογενή παραγωγή.

Όπως είπε είναι κάτι που συζητείται, πάντως, με τα κλιμάκια των θεσμών αλλά διευκρίνισε ότι θα εφαρμοσθούν τα συγκεκριμένα μέτρα που προβλέπει η συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους.

Σε ερώτηση σχετική με το αν θα υπάρξουν διευκολύνσεις προς τους φορολογούμενους και τις επιχειρήσεις προκειμένου να πληρώσουν τον λογαριασμό των φόρων μέχρι το τέλος του έτους είπε ότι εξετάζονται διάφορα μέτρα που θα ανακοινωθούν. Ειδικότερα για τις επιχειρήσεις είπε ότι μελετάται η διεύρυνση της δυνατότητας συμψηφισμών φόρων με το δημόσιο.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης ανακοίνωσε δέσμη μέτρων για την εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά και στις τουριστικές περιοχές για τις οποίες, είπε, ότι έχει γίνει σχεδιασμός ώστε οι έλεγχοι να ξεκινήσουν από τα ακριβά ξενοδοχεία και να επεκταθούν μέχρι και την τελευταία καντίνα. Δίνοντας μια εικόνα για το ποσοστό παραβατικότητας στην αγορά είπε ότι από τους ελέγχους που έκαναν το τελευταίο Σαββατοκύριακο 600 εφοριακοί σε 1.600 επιχειρήσεις διαπιστώθηκε ότι το 23% φοροδιέφευγε.