Οικονομία

Αλλαγή σκυτάλης στον ΣΕΠΕ

Αλλαγή σκυτάλης στον ΣΕΠΕ
Αλλαγή σκυτάλης στον ΣΕΠΕ Απο τον Βασίλη Αγγελόπουλο Παρουσία του αρμόδιου υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα η αλλαγή στην ηγεσία του Σώματος Επιθεώρησης της Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Ο μέχρι πρότινος ειδικός γραμματέας, Απόστολος Καψάλης, παραιτήθηκε και αντικαταστάτης του ορίστηκε ο Γιάννης Σούκος. Ο κ. Καψάλης επικαλέστηκε πολιτικούς λόγους, που τον ώθησαν στην παραίτηση, ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για ένα νέο «ασφυκτικό πλαίσιο» που δημιουργείται και το οποίο δεν επιτρέπει την υλοποίηση του πολιτικού σχεδίου που ο ίδιος είχε κληθεί να υπηρετήσει. Ουσιαστικά ο κ. Καψάλης κατηγορεί εμμέσως πλην σαφώς την κυβέρνηση ότι ενώ τον επέλεξε αρχικά για να προωθήσει χωρίς εμπόδια «ιδέες και ρυθμίσεις που, μέσα σε ένα συνολικότερο πλαίσιο, θα έθεταν ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο στην αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, που συντελείται εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια μνημονιακής πολιτικής» εντούτοις τώρα πια, με τις πολιτικές αλλαγές που συντελέστηκαν, ένα τέτοιο σχέδιο δεν μπορεί να υλοποιηθεί.

Σε κάθε περίπτωση ο απερχόμενος ειδικός γραμματέας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην «ειλικρινή φιλία» που τον συνδέει με τον νέο υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, ενώ ευχαρίστησε και τον προκάτοχό του, Πάνο Σκουρλέτη για τη συνεργασία που είχαν επί ένα εξάμηνο.

# TAGS