Οικονομία

Προγράμματα κατάρτισης για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στο Ρέθυμνο

Προγράμματα κατάρτισης για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στο Ρέθυμνο Προγράμματα κατάρτισης για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στο Ρέθυμνο
Προγράμματα κατάρτισης για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στο Ρέθυμνο «Η επένδυση στη γνώση σημαίνει επένδυση στον άνθρωπο» και «οι συνεχείς αλλαγές της αγοράς εργασίας απαιτούν πρόβλεψη, ευελιξία, σύγχρονο εργασιακό προφίλ και αποφασιστικότητα ως αποτέλεσμα ορθής κρίσης». Τα παραπάνω ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή, χαιρετίζοντας την απονομή βεβαιώσεων στους ωφελούμενους του προγράμματος «Ολοκληρωμένες Δράσεις για την ένταξη στην αγορά εργασίας κοινωνικά ευάλωτων ομάδων», η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα σε ειδική τελετή.

Οι εν λόγω δράσεις κατάρτισης εντάσσονται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013», το οποίο σχεδίασε και διαχειρίζεται το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Στόχος τους είναι η ενεργοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων για την εξασφάλιση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για ανέργους ευάλωτων κοινωνικά ομάδων (μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με αναπηρία, πολίτες που ζουν σε ακραία φτώχεια, κ.ά.). Στο νομό Ρεθύμνου, συνεργάστηκαν 12 φορείς για περισσότερα από τρία χρόνια, προκειμένου να δώσουν την ευκαιρία σε 2.500 πολίτες του νομού να συμμετάσχουν σε πάνω από 100 δράσεις, που συμβάλλουν στη βελτίωση του εργασιακού και κοινωνικού τους περιγράμματος, αυξάνοντας τις ευκαιρίες ενσωμάτωσής τους στην αγορά εργασίας.

Εταίροι της σύμπραξης αυτής, ήταν όλοι οι δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης (Αγίου Βασιλείου, Αμαρίου, Ανωγείων, Μυλοποτάμου και Ρεθύμνης) καθώς και οι φορείς: ΑΚΟΜΜ - ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε ΟΤΑ, Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνης, Σωματείο ΑΜΕΑ του Ν.Ρεθύμνης, Σύλλογος Ξενοδόχων Ν. Ρεθύμνης, Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εναλλακτικού Τουρισμού, Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ και το ΚΕΚ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΡΗΤΗΣ».

«Τολμήσαμε να υλοποιήσουμε αυτό το έργο και πλήθος άλλων, αγνοώντας τους κινδύνους και τα εμπόδια που δημιουργεί η σημερινή οικονομική συγκυρία, στηριζόμενοι στην εμπειρία μας και το υψηλό επίπεδο συνεργασίας που έχομε καλλιεργήσει όλα αυτά τα χρόνια της παρουσίας μας στην τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση» ανέφερε στον χαιρετισμό της η αντοπεριφερειάρχης Ρεθύμνου.

«Έχουν υλοποιηθεί περισσότερες από 100 δράσεις κατάρτισης και τις οποίες έχουν παρακολουθήσει, μόνο στην Π.Ε. Ρεθύμνης, περισσότερα από 2.500 άτομα τα τελευταία τρία χρόνια» συνέχισε η κ. Λιονή. «Η σημερινή εποχή απαιτεί όσο ποτέ άλλοτε, κριτικά σκεπτόμενους πολίτες, κριτικά σκεπτόμενους εργαζόμενους, για να αποτελέσουν ενεργά μέλη του παραγωγικού ιστού της Περιφέρειας Κρήτης» παρατήρησε μεταξύ άλλων η αντιπεριφερειάρχης.