Οικονομία

Κατρούγκαλος: Δεν λύνεται το ασφαλιστικό καταργώντας τις συντάξεις

Κατρούγκαλος: Δεν λύνεται το ασφαλιστικό καταργώντας τις συντάξεις Κατρούγκαλος: Δεν λύνεται το ασφαλιστικό καταργώντας τις συντάξεις
Κατρούγκαλος: Δεν λύνεται το ασφαλιστικό καταργώντας τις συντάξεις «Αδιανόητο, δεν λύνεται το ασφαλιστικό καταργώντας τις συντάξεις. Δεν υπήρξε καμία τέτοια ιδέα» δήλωσε ο πρώην υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος κατηγορηματικά διαψεύδοντας στο ΣΚΑΙ το χθεσινό δημοσίευμα για καθορισμό ανώτατης σύνταξης.

 Συνέχισε λέγοντας ότι οι συνεχείς μειώσεις στις συντάξεις δεν λύνουν το θέμα. Οι δανειστές έχουν συμφωνήσει ότι θα γίνουν δεκτές δομικές προτάσεις ισοδύναμου αποτελέσματος και αυτός είναι ο στόχος και της επιτροπής σοφών.

Στόχος μας είναι η δικαιοσύνη στο ασφαλιστικό. Εξετάζεται ο εξορθολογισμός του τρόπου που καταβάλλονται οι εισφορές, είπε ο Γ. Κατρούγκαλος αναφέροντας ότι «με την καταβολή της μισθοδοσίας στην τράπεζα θα μπορούσαν να καταβάλλονται και οι ασφαλιστικές εισφορές».

Θα πρέπει να βρούμε τρόπο όπου το ασφαλιστικό σύστημα θα εξασφαλίζει ένα δημόσιο πυλώνα που θα εξασφαλίζει από μόνο του αξιοπρεπείς συντάξεις. Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο για μικτό σύστημα ασφάλισης υποστηρίζοντας ότι εξετάζεται η συμπλήρωση αυτής της κοινωνικής παροχής από άλλους τρόπους, αλλά με δεδομένο ότι «η προτεραιότητα του κράτους θα πρέπει να είναι να μην έχουν απώλειες συνταξιοδοτικές τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα».