Οικονομία

Κεγκέρογλου: Ο Κατρούγκαλος λέει ψέμματα για τις συντάξεις

Κεγκέρογλου: Ο Κατρούγκαλος λέει ψέμματα για τις συντάξεις Κεγκέρογλου: Ο Κατρούγκαλος λέει ψέμματα για τις συντάξεις
Κεγκέρογλου: Ο Κατρούγκαλος λέει ψέμματα για τις συντάξεις Προσπάθεια χρησιμοποίησης «γκρίζας προπαγάνδας» καταγγέλλει πρώην υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, ότι επιδιώκει να εφαρμόσει ο πρώην υπουργός Εργασίας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, για το μείζον θέμα του Ασφαλιστικού.

Μάλιστα, χαρακτηρίζει τον κ. Κατρούγκαλο ως «Άι – Βασίλη», ο οποίος αφού αρχικά διαψεύδει την είδηση για συντάξεις 200-600 ευρώ, ταυτόχρονα θα επιδιώξει να δώσει « κάτι παραπάνω». Ο κ. Κεγκέρογλου παρουσιάζει μια σειρά από παρεμβάσεις του κ. Κατρούγκαλου που δείχνουν ότι φέρει ευθύνη για τη δυσχέρεια στην οποία έχει περιέλθει το Ασφαλιστικό Σύστημα της χώρας. Σε αυτές τοποθετεί αρχικά την υπογραφή της εγκυκλίου για «μείωση της κατώτατης σύνταξης από 486 ευρώ σε 392 ευρώ και την παρακράτηση της βασικής σύνταξης από τους αναπήρους μέχρι τα 67 χρόνια». Υπενθυμίζει ότι επί ημερών Κατρούγκαλου πραγματοποιήθηκε μείωση στις κύριες συντάξεις 2% και 6% στις επικουρικές. Ο κ. Κεγκέρογλου κατηγορεί επίσης τον κ. Κατρούγκαλο ότι υπήρξε ο υπουργός που μετέφερε «τους πόρους του Ταμείου Αλληλεγγύης Γενεών στο Νέο Ταμείο για την πληρωμή των «διεθνών τοκογλύφων» όπως τους λέγατε, μέχρι 5 Ιουλίου». Επιπρόσθετα, ο κ. Κατρούγκαλος, με την αποδοχή των μέτρων που θα έρθουν από τον Οκτώβριο και μετά, θα προκαλέσει στον τριπλασιασμό των εισφορών των αγροτών.

Ο κ. Κεγκέρογλου επισημαίνει ότι «αντί των επικοινωνιακών χειρισμών χρειάζεται σοβαρή μελέτη στο πλαίσιο πολιτικής Βούλησης για άμεσα και μεσοπρόθεσμα μέτρα, που διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού και με προϋπόθεση την επαναφορά των πόρων του Ταμείου Αλληλεγγύης Γενεών, στο Ασφαλιστικό Σύστημα».