Οικονομία

Συμψηφισμό απο την ένταξη σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία ζητούν οι φαρμακοποιοί

Συμψηφισμό απο την ένταξη σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία ζητούν οι φαρμακοποιοί Συμψηφισμό απο την ένταξη σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία ζητούν οι φαρμακοποιοί
Συμψηφισμό απο την ένταξη σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία ζητούν οι φαρμακοποιοί Oι φαρμακοποιοί έχουν την δυνατότητα που παρέχει ο ν. 4331/2015 της επιλογής κατώτερης ασφαλιστικής κατηγορίας, μετά την εφαρμογή της υποχρεωτικής ένταξής τους σε ανώτερη ασφαλιστική κλάση.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αναφέρει σε ανακοίνωση του ότι, με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΣΑΥ, σε περίπτωση αναδρομικής υπαγωγής σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία θα επιστραφεί (συμψηφιζόμενη ) η διαφορά του 1ου εξαµήνου στον ασφαλισμένο.

Όμως οι μόνοι ασφαλισμένοι για τους οποίους δεν υπάρχει η δυνατότητα να συμψηφιστούν τα ποσά που έχουν καταβάλλει είναι οι φαρμακοποιοί καθώς, όπως γνωρίζετε, οι εισφορές τους παρακρατούνται απευθείας από τον ΕΟΠΥΥ, όταν ο οργανισμός πληρώνει τα φαρμακεία.

Ο ΠΦΣ ζητά να δημιουργηθεί σχετικό αρχείο από το ΤΣΑΥ σε συνεννόηση με τον ΕΟΠΠΥ έτσι ώστε να  συμψηφιστούν τα ποσά που έχουν καταβληθεί από τους φαρμακοποιούς  λόγω της εφαρμογής της υποχρεωτικής ένταξής τους σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία.