Οικονομία

Στα χέρια του Α. Πετρόπουλου ο «καυτός» φάκελος του Ασφαλιστικού

Στα χέρια του Α. Πετρόπουλου ο «καυτός» φάκελος του Ασφαλιστικού Στα χέρια του Α. Πετρόπουλου ο «καυτός» φάκελος του Ασφαλιστικού
Στα χέρια του Α. Πετρόπουλου ο «καυτός» φάκελος του Ασφαλιστικού Στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης υπάρχουν πολλοί υπουργοί από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ωστόσο, υπήρχαν και κάποιες εκπλήξεις και νέα ονόματα όπως αυτό του νέου υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Πετρόπουλου.

Μεταξύ αυτών είναι και ο Αναστάσιος Πετρόπουλος, ο οποίος αναλαμβάνει Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ο Αναστάσιος Πετρόπουλος είναι γνωστός εργατολόγος, ειδικευμένος σε θέματα ασφαλιστικού και εργατικού δικαίου, είχε αναλάβει το περασμένο διάστημα διοικητής του ΟΑΕΕ. Τον Ιούλιο του 1989 τοποθετήθηκε διευθυντής του γραφείου του γενικού γραμματέα του υπουργείου εργασίας, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τον Ιανουάριο του 1990. Από το 1992 ασκούσε μάχιμη δικηγορία, ειδικευόμενος κυρίως σε θέματα κοινωνικοασφαλιστικού και εργατικού δικαίου ενώ διετέλεσε και διαιτητής στον ΟΜΕΔ. Από το 2008 είναι διαχειριστής της δικηγορικής εταιρείας «Αναστάσιος Πετρόπουλος και Συνεργάτες».

Είναι μέλος της εκπαιδευτικής ομάδας για την υλοποίηση σχεδίου επιμορφωτικών δράσεων του Κοινωνικού Πολύκεντρου για την ενίσχυση της διοικητικής ικανότητας των μελών Νομαρχιακών Τμημάτων και Ομοσπονδιών της ΑΔΕΔΥ στο Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007 – 2013».

Άρθρα του σχετικά με εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά θέματα δημοσιεύονται τακτικά στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο καθώς και σε νομικά περιοδικά.