Οικονομία

Το ..μνημόνιο αναβαθμίζει την ΕΡΓΑΝΗ

Το ..μνημόνιο αναβαθμίζει την ΕΡΓΑΝΗ Το ..μνημόνιο αναβαθμίζει την ΕΡΓΑΝΗ
Το ..μνημόνιο αναβαθμίζει την ΕΡΓΑΝΗ Αναβαθμίζεται από τις 30 Σεπτεμβρίου το πληροφοριακό σύστημα Εργάνη αφού πρόκειται να προστεθούν συγκεκριμένα πεδία που βελτιώνουν την αποτύπωση των καταστάσεων των επιχειρήσεων που αφορούν το σκέλος των προσλήψεων και των απολύσεων.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας θα προχωρήσουν στη συγκεκριμένη αναβάθμιση από τις 6 έως τις 9 το βράδυ της ίδιας μέρας, ώρες που το σύστημα Εργάνη θα διακόψει τη λειτουργία του.

Η αναβάθμιση που θα γίνει αφορά τα πεδία του πίνακα προσωπικού (Ε4) και της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Ε10). Στην ενότητα «Απασχολούμενοι» θα προστεθούν τα πεδία που αφορούν την «Ειδικότητα κατά step 92», «Σχέση Εργασίας (Τύπος Απασχόλησης)» και «Καθεστώς Απασχόλησης (Είδος Απασχόλησης)». Στο έντυπο Ε10 θα προστεθεί το πεδίο που αφορά «Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ή Κανονισμό Εργασίας ως Περιεχόμενο Επιχειρησιακής Σύμβασης Εργασίας».

Οι παρεμβάσεις – προσθήκες κρίθηκε απαραίτητο να γίνουν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, καθώς υπήρχε σχετική μνημονιακή δέσμευση. Έτσι, καλύφθηκε η συγκεκριμένη μνημονιακή υποχρέωση και εκτιμάται ότι θα υπάρξει βελτίωση στη λειτουργία του συστήματος Εργάνη.

Ας σημειωθεί ότι από σήμερα Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου είναι διαθέσιμες οι προδιαγραφές του εντύπου Ε4 σε μορφή αρχείου *.xsd στην αρχική σελίδα του Πληροφοριακού Συστήματος Εργάνη.