Οικονομία

Να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο Μετρό Θεσσαλονίκης ζητά το ΕΚΘ

Να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο Μετρό Θεσσαλονίκης ζητά το ΕΚΘ Να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο Μετρό Θεσσαλονίκης ζητά το ΕΚΘ
Να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο Μετρό Θεσσαλονίκης ζητά το ΕΚΘ Την επίσπευση των εργασιών, ώστε να ολοκληρωθεί το έργο του Μετρό στη Θεσσαλονίκη, ζήτησε ο πρόεδρος του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, μιλώντας  στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης με αφορμή το σταθμό του ΜΕΤΡΟ στην οδό Βενιζέλου και την πρόσφατη απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης δήλωσε: «Είναι μια ακόμη συνάντηση από τις πολλές που έχουμε κάνει και σχετίζεται με το ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης. Το έργο από συνάντηση σε συνάντηση πάει από το κακό στο χειρότερο. Τα πράγματα χειροτερεύουν γιατί το έργο οδεύει προς ολοκληρωτική διακοπή. Κάθε φορά αναθεωρούμε τις ημερομηνίες που λέγαμε ακόμα και εμείς που είμαστε οι απαισιόδοξοι και που πολλές φορές προπηλακιστήκαμε για αυτά που ισχυριζόμαστε.

Κάποτε λέγαμε ότι το έργο δεν θα τελείωνε πριν το 2017, αναθεωρήσαμε και είπαμε το 2019 και αυτή τη στιγμή δηλώνουμε δημόσια ότι το έργο δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν από το 2022.

ήμερα ψάχνουμε και κατασκευάζουμε ενόχους ενώ υπάρχουν ευθύνες οι οποίες πρέπει να καταλογιστούν σε αυτούς που ανήκουν. Το πρόβλημα της διακοπής του έργου δεν είναι ο σταθμός της Βενιζέλου. Ουδέποτε και από κανέναν δεν άκουσα ότι το πρόβλημα είναι ο συγκεκριμένος σταθμός. Ο σταθμός είναι μια παράμετρος και ένα μέρος του προβλήματος. Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι σταθμός Βενιζέλου χωρίς αρχαία δεν μπορεί να υπάρξει , όπως δεν μπορεί να υπάρξουν και αρχαία χωρίς το σταθμό.

Πρέπει να γίνει ο σταθμός και να ολοκληρώσουμε τα έργα που θα προβάλλουν περαιτέρω την πόλη και θα συμβάλλουν στον τουρισμό της».