Οικονομία

Μπαίνει «λουκέτο» στο κεντρικό κτίριο του πρώην ΟΕΚ

Μπαίνει «λουκέτο» στο κεντρικό κτίριο του πρώην ΟΕΚ Μπαίνει «λουκέτο» στο κεντρικό κτίριο του πρώην ΟΕΚ
Μπαίνει «λουκέτο» στο κεντρικό κτίριο του πρώην ΟΕΚ Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο Κίνδυνο διατρέχει να κλείσει το κτίριο του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) επί της οδού Σολωμού 60. Σύμφωνα με το Σύλλογο Εργαζομένων του ΟΕΚ, υπάρχει ήδη σχετική απόφαση από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ.

Οι εργαζόμενοι όμως υποστηρίζουν ότι με τον τρόπο αυτό αποκτούν ένα επιπλέον πρόβλημα, αφού έτσι και αλλιώς έχουν αναλάβει μια σειρά από εκκρεμότητες του πρώην ΟΕΚ, οι οποίες δεν έχουν ακόμα διεκπεραιωθεί. Αυτές είναι τυχόν πληροφορίες που πρέπει να παρέχουν στους ενδιαφερόμενους για τα δάνεια του ΟΕΚ, αντίγραφα οικοδομικών αδειών των εργατικών κατοικιών παραχωρητήρια (Συμβόλαια) των κατοικιών καθώς και τις υπό εκκαθάριση δραστηριότητες του Ολυμπιακού Χωριού. Στο ίδιο κτίριο, ο Σύλλογος σημειώνει ότι υπάρχουν οι servers που έχουν όλες τις πληροφορίες αρχείου του ΟΕΚ. Για το λόγο αυτό τονίζεται ότι όχι μόνο είναι τεχνικά δύσκολο και κοστοβόρο αλλά και πρακτικά ανεφάρμοστο, να κλείσει το κτίριο που στέγαζε στο παρελθόν τα κεντρικά γραφεία του ΟΕΚ.

Επισημαίνεται ότι ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας και ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ), απορροφήθηκαν το 2012 από τον ΟΑΕΔ, λόγω της κατάργησης της εργοδοτικής εισφοράς. Ο Σύλλογος Εργαζομένων σημειώνει ότι οι κυβερνητικές εξαγγελίες κάνουν λόγο για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου φορέα στέγασης και ζητούν την επανίδρυση του ΟΕΚ και του ΟΕΕ.