Οικονομία

ΟΓΑ: «Καμία Ανοχή στη Διαφθορά»

ΟΓΑ: «Καμία Ανοχή στη Διαφθορά»
ΟΓΑ: «Καμία Ανοχή στη Διαφθορά» Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω υπάλληλος του ΟΓΑ, που εξαπατούσε συνταξιούχους και Άτομα με Αναπηρία και με την υπόσχεση ότι θα προωθούσε εκκρεμείς υποθέσεις τους, καρπωνόταν οικονομικά οφέλη..

Οι υπηρεσίες του Οργανισμού, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, κατάφεραν να συλλάβουν το συγκεκριμένο υπάλληλο, χθες 30 Σεπτεμβρίου. Πάνω του βρέθηκε ποσό περίπου 1.000 ευρώ από δύο τέτοιες υποθέσεις αναπήρων, που ο συγκεκριμένος υπάλληλος, είχε καταφέρει να πείσει ότι θα έλυνε προβλήματα ανανέωσης του ποσοστού αναπηρίας τους με στόχο να συνεχίσουν να λαμβάνουν τη σύνταξή τους.

Προηγήθηκαν καταγγελίες πολιτών με συνέπεια να ενεργοποιηθεί άμεσα, τόσο η διοίκηση του Οργανισμού, όσο και οι αρμόδιες διωκτικές αρχές. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο συγκεκριμένος υπάλληλος πέρασε σήμερα το μεσημέρι από το Αυτόφωρο και ο αρμόδιος Εισαγγελέας του απήγγειλε την κατηγορία της απάτης κατ’ εξακολούθηση, ζητώντας παράλληλα την κράτησή του.

Η Διοίκηση του ΟΓΑ διαμηνύει ότι κανένα περιστατικό διαφθοράς δεν πρόκειται να γίνει ανεκτό. Θα προστατεύσει το κύρος του Οργανισμού και τις/τους υπαλλήλους του, από τυχόν απαράδεκτες μεμονωμένες ενέργειες ασυνείδητων οργάνων του. Καλεί τους πολίτες, αν τύχουν παρόμοιας απαράδεκτης αντιμετώπισης σε οποιαδήποτε συναλλαγή τους με τον Οργανισμό, να μην έχουν κανένα ενδοιασμό και να προβούν άμεσα σε καταγγελία του συγκεκριμένου περιστατικού.