Οικονομία

Ανακατατάξεις στην Κοινωνική Ασφάλιση

Ανακατατάξεις στην Κοινωνική Ασφάλιση Ανακατατάξεις στην Κοινωνική Ασφάλιση
Ανακατατάξεις στην Κοινωνική Ασφάλιση Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο Μετακίνηση – αποπομπή πρώτου μεγέθους στο υπουργείο Εργασίας, αφού απομακρύνθηκε με... συνοπτικές διαδικασίες από τη θέση της η επί σειρά ετών Γενική Διευθύντρια Κοινωνικής Ασφάλισης η Άρτεμις Δεδούλη.

Με προσωπική απόφαση του νέου υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου, με την οποία συμφώνησε και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, η κα Δεδούλη μεταφέρθηκε στη θέση της Γενικής Διεύθυνσης Πρόνοιας. Έτσι, σε μια κρίσιμη στιγμή για το Ασφαλιστικό Σύστημα της χώρας, η υπηρεσία της Κοινωνικής Ασφάλισης του υπουργείου Εργασίας, βρίσκεται ξαφνικά ακέφαλη...

Θέση για τη συγκεκριμένη εξέλιξη πήρε και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κάνοντας λόγο για «εκπαραθύρωση της Γενικής Διευθύντριας». Με τον τρόπο αυτό ο Σύλλογος εκτιμά ότι η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας πετυχαίνει να έχει «όσο το δυνατόν λιγότερα εξειδικευμένα μάτια και αυτιά, με θέση και άποψη, να παρακολουθούν τις μεθοδεύσεις τους για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση-λαίλαπα που προωθούν». Ουσιαστικά γίνεται λόγος για άμεση έναρξη «διώξεων» και για προσπάθεια «αποσυντονισμού και αποκεφαλισμού μιας ολόκληρης υπηρεσίες, διώχνοντας μία υπάλληλο με πολυετή κοινωνικοασφαλιστική εμπειρία και επί αρκετά χρόνια Γενική Διευθύντρια Κοινωνικής Ασφάλισης του Υπουργείου». Όλα αυτά, την πιο κρίσιμη στιγμή πίεσης που δέχεται η χώρα από τους εταίρους δανειστές με επίκεντρο το Ασφαλιστικό.