Οικονομία

Eurogroup για τα εργασιακά πρότεινε ο Κατρούγκαλος

Eurogroup για τα εργασιακά πρότεινε ο Κατρούγκαλος Eurogroup για τα εργασιακά πρότεινε ο Κατρούγκαλος
Eurogroup για τα εργασιακά πρότεινε ο Κατρούγκαλος Να θεσπιστεί ενα θεσμικό όργανο όπως είναι το Eurogroup για τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης πρότεινε ο Υπουργός Εργασίας κ. Κατρούγκαλος στην σύσκεψη των υπουργών Εργασίας της ΕΕ που συμμετείχε χθες. Αυτό ανέφερε ο ίδιος ο Υπουργός από το βήμα της βουλής στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων

Ο κ. Κατρουγκαλος ανέφερε ότι η πρόταση του έγινε δεκτή αρχικά θετικά από τους Υπουργούς Εργασίας όπως αυτών της Γερμανίας και της Γαλλιάς. Στο Eurogroup για την εργασία θα λαμβάνονται αποφάσεις σχετικά τις εργασιακές σχέσεις με ενιαίους κανόνες για όλη την Ευρωζώνη. Παράλληλα το όργανο αυτό θα λαμβάνει και συνολικές αποφάσεις για την Κοινωνική Πολιτική.

Επίσης ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις στο εργασιακό τοπίο που θα φέρει το νέο μνημόνιο όπου έκανε γνωστό ότι το ΔΝΤ επιμένει παρά την πλήρη εργασιακή απορρύθμιση που έχει επέλθει στην χώρα να επιμένει για περαιτέρω χαλάρωση των εργασιακών σχέσεων.

Όπως συμπλήρωσε ο κ. Κατρούγκαλος η Ελλάδα πρέπει να γίνει ο καθρέφτης των επικείμενων εργασιακών αλλαγών που προωθούνται στην ΕΕ αφού οι αλλαγές στην εργασία που προβλέπει το μνημόνιο σύμφωνα με τα βέλτιστα Ευρωπαϊκά Πρότυπα θα πρέπει να γίνουν παράλληλα με τις γενικότερες εργασιακές μεταρρυθμίσεις που προωθούνται Πανευρωπαϊκά.