Οικονομία

Κόντρα εργαζομένων του Υπουργείου Εργασίας με την πολιτική ηγεσία

Κόντρα εργαζομένων του Υπουργείου Εργασίας με την πολιτική ηγεσία Κόντρα εργαζομένων του Υπουργείου Εργασίας με την πολιτική ηγεσία
Κόντρα εργαζομένων του Υπουργείου Εργασίας με την πολιτική ηγεσία Απο τον Βασίλη Αγγελόπουλο Για «ανθρωποφαγία, περιθωριοποίηση του στελεχιακού δυναμικού, αυθαιρεσία και στρέβλωση κάθε έννοιας αντικειμενικής και δίκαιης κρίσης», κατηγορεί η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Εργασίας (ΟΣΥΠΕ), την νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Αφορμή για την πολύ σκληρή ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα είναι απομάκρυνση της Γενικής Διευθύντριας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Άρτεμις Δεδούλη. Η Ομοσπονδία εκφράζει αμφιβολίες και ερωτηματικά «για τους σκοπούς που καλείται να καλύψει η συγκεκριμένη απόφαση», αφού η απομάκρυνση συνοδεύεται από ταυτόχρονη τοποθέτηση στη θέση της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας. Ουσιαστικά, η ΟΣΥΠΕ θεωρεί ότι έτσι το υπουργείο Εργασίας, με το να επιλέγει σε αυτό το πόστο να τοποθετήσει ένα στέλεχος εξειδικευμένο στον τομέα της Κοινωνικής Ασφάλισης «υποτιμά το σημαντικό έργο, τις δεξιότητες και τις ικανότητες των συναδέλφων της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας, που θα μπορούσαν κάλλιστα να στελεχώσουν τη συγκεκριμένη θέση, υπηρετώντας τη με αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα».

Η Ομοσπονδία προχωράει ακόμα περισσότερο την κριτική της και καταγγέλλει τη συγκεκριμένη επιλογή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, καθώς θεωρεί ότι έτσι, αντιμετωπίζεται ο συγκεκριμένος χώρος ως «λάφυρο εξουσίας».