Οικονομία

Οι αγρότες στους δρόμους - Ξεκινούν κινητοποιήσεις

Οι αγρότες στους δρόμους - Ξεκινούν κινητοποιήσεις Οι αγρότες στους δρόμους - Ξεκινούν κινητοποιήσεις
Οι αγρότες στους δρόμους - Ξεκινούν κινητοποιήσεις Με αποκλεισμό της εισόδου του κτηρίου όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες των οικονομικών υπηρεσιών στα Χανιά άνοιξε η αυλαία των αγροτικών κινητοποιήσεων στα Χανιά. Αγρότες και κτηνοτρόφοι μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτών που πρόσκεινται στο ΚΚΕ τοποθέτησαν λίγο μετά τις 11 το πρωί δύο πανό στην είσοδο του κτηρίου αποκλείοντας την είσοδο ενώ μοίραζαν και φυλλάδια σε πολίτες.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και εκπρόσωποι της τοπικής ένωσης συνταξιούχων. Οι συγκεντρωμένοι προειδοποιούν για κινητοποιήσεις διαρκείας και δηλώνουν αντίθετοι στην φορολόγηση του αγροτικού εισοδήματος, την αύξηση του ΦΠΑ στο 23%, την επιβολή ΕΝΦΙΑ στα χωράφια και την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ.

« Είμαστε εδώ για να δώσομε την μάχη ώστε να μην τα χάσομε όλα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Σοφοκλής Τσουρουνάκης.

Όπως ανακοινώθηκε τα μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας θα πάρουν μέρος και στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Νέων Καταστημάτων.

Παράλληλα αντιπροσωπεία τους θα συμμετάσχει την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι σε σύσκεψη στο Εργατικό κέντρο Λάρισας όπου θα ληφθούν αποφάσεις κατά την πανελλαδική αγροτική συνάντηση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων των αγροτών.

Κινητοποιήσεις ξεκινούν αύριο, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, οι αγρότες της Ηλείας, με συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσουν στον κόμβο της Μαραθιάς, στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου.

Θα ξεκινήσουν το πρωί με προσυγκεντρώσεις στις κοινότητες και στη συνέχεια όλοι μαζί θα κατευθυνθούν στον κόμβο της Μαραθιάς. «Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης θα γίνει συζήτηση μεταξύ των αγροτών, προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα υπάρξουν νέες κινητοποιήσεις και το ποια μορφή θα έχουν αυτές» διευκρινίζει ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής και πρόεδρος αγροτικού συνεταιρισμού Τραγανού, Ανδρέας Τσουκαλάς.

Σε ερώτηση εάν οι αγρότες θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου, ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής απαντά: «Δεν είναι στις προθέσεις μας να δημιουργήσουμε προβλήματα στους συμπολίτες μας, που αγωνίζονται και τρέχουν καθημερινά για να βγάλουν το μεροκάματό τους». Σύμφωνα με τον ίδιο, η αυριανή κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί με μεγάλη προσοχή, ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα με τα διερχόμενα αυτοκίνητα και την ασφάλεια οδηγών και επιβατών.

Όσον αφορά στις μελλοντικές κινητοποιήσεις ο κ. Τσουκαλάς υπογραμμίζει: «Σκοπός είναι να μεταβούμε όλοι οι αγρότες με λεωφορεία στην Αθήνα και να διαμαρτυρηθούμε εκεί».

«Εάν περάσουν τα φορολογικά μέτρα για τους αγρότες, τότε θα αφανιστούμε», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κύριος Τσουκαλάς. Αναφέρει δε ότι «πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να παλέψουμε για να επιβιώσει ο αγροτικός κόσμος μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που προδιαγράφονται για το μέλλον μας». «Εάν είμαστε όλοι ενωμένοι, πιστεύω ότι τελικά θα καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο μας και να παραμείνουν οι αγρότες στα χωράφια τους», προσθέτει.