Οικονομία

Λάθος η εγκύκλιος Χαϊκάλη για μείωση στην κατώτατη σύνταξη - Ποιούς αφορά

Κατώτατη σύνταξη 392 ευρω για ασφαλισμένους μετά το 2011 και όχι πριν Κατώτατη σύνταξη 392 ευρω για ασφαλισμένους μετά το 2011 και όχι πριν
Λάθος στην εγκύκλιο Χαϊκάλη - Κατωτάτη σύνταξη 392 ευρώ για ασφαλισμένους μετά το 2011 Ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Πετρόπουλος μιλώντας στις κοινοβουλευτικές επιτροπές στην βουλή που συζητούν το πολυνομοσχέδιο ανέφερε χαρακτηριστικά πως το Ασφαλιστικό είναι ετοιμόρροπο και πως χρειάζεται μια γενικότερη μεταρρύθμιση ώστε να μην καταρρεύσει το 2030.

Ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Πετρόπουλος ξεκαθάρισε επίσης το ζήτημα της κατώτατης σύνταξης για όσους έχουν ασφαλιστεί πριν από το 2011 και επέρριψε ευθύνες στον προκάτοχό του Παύλο Χαϊκάλη.

«Εχει γίνει μια παρεξήγηση για την κατώτερη σύνταξη και γι' αυτό φταίει η εγκύκλιος Χαϊκάλη. Η εγκύκλιος Χαϊκάλη έχει λάθος. Η κατώτερη σύνταξη των 392 ευρώ είναι για τους πρωτοασφαλισμένους μετά το 2011. Για όσους έχουν ασφαλιστεί πριν από το 2011 παραμένει η σύνταξη των 482 ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πετρόπουλος.