Οικονομία

Ασφαλιστικό: Οι συντάξεις γίνονται προνοιακά βοηθήματα λένε κοινωνικοί εταίροι

Ασφαλιστικό: Οι συντάξεις γίνονται προνοιακά βοηθήματα λένε κοινωνικοί εταίροι Ασφαλιστικό: Οι συντάξεις γίνονται προνοιακά βοηθήματα λένε κοινωνικοί εταίροι
Ασφαλιστικό: Οι συντάξεις γίνονται προνοιακά βοηθήματα λένε κοινωνικοί εταίροι «Με τα μέτρα του τρίτου μνημονίου, οι συντάξεις γίνονται προνοιακά βοηθήματα», υποστήριξε στην τοποθέτησή του στην κοινή κοινοβουλευτική επιτροπή, όπου συνεχίζεται η συζήτηση επί του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ και Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών, Δήμος Καμπούρης.

Ο κ. Καμπούρης έκανε λόγο για «χτύπημα του χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης» και τάχθηκε κατά των περικοπών υποστηρίζοντας ότι «τα χρήματα αυτά αφαιρούνται από τον κόπο μιας ζωής».

«Οι κρατήσεις γίνονται περισσότερες και οι κοινωνικές παροχές λιγότερες» ανέφερε και προσέθεσε ότι «οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή δεν μας οδηγούν πια στη φτώχια αλλά στην εξαθλίωση».

«Οι προτεινόμενες ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις ανοίγουν την πόρτα για τις μεταρρυθμίσεις που έρχονται» υποστήριξε ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ Γιώργος Αργείτης, ο οποίος έκανε λόγο για «αντιδημιουργική σαφήνεια», ενώ τάχθηκε κατά της αυστηροποίησης των ποινών ως μέσον για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής εκτιμώντας ότι ο εκφοβισμός και κατά το παρελθόν δεν είχε επιτυχία.