Οικονομία

Πετρόπουλος: Όχι επί της είσπραξης ο πόρος για το Ασφαλιστικό

Πετρόπουλος: Όχι επί της είσπραξης ο πόρος για το Ασφαλιστικό Πετρόπουλος: Όχι επί της είσπραξης ο πόρος για το Ασφαλιστικό
Πετρόπουλος: Όχι επί της είσπραξης ο πόρος για το Ασφαλιστικό Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο Για πόρο από την είσπραξη και όχι επί της είσπραξης, μέσω των ταμειακών μηχανών των ελεύθερων επαγγελματιών «γιατί τότε θα ήταν καπέλο», έκανε λόγο νωρίτερα, μιλώντας στον Σκάι, ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος.

Διευκρινίζοντας τι εννοούσε με παλαιότερες δηλώσεις του, ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι αναφέρθηκε σε έναν «τεχνικό τρόπο» για να υπάρξει είσπραξη εισφορών χωρίς διόγκωση των οφειλών. Επανέλαβε ξανά ότι ποτέ δεν μίλησε για «έκτακτη εισφορά», αλλά δεν έκρυψε ότι το υπουργείο Εργασίας, συζητά το ενδεχόμενο της επιβολής κάποιου πόρου για το Ασφαλιστικό, όπως προτείνει και η Επιτροπή Σοφών στο πόρισμά της.

Στα πρόσθετα έσοδα που αναζητούνται βρίσκεται και η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Ταμείων. Στο σκέλος του περιορισμού των δαπανών, ο κ. Πετρόπουλος εστίασε στη διαδικασία ενοποίησης των Ασφαλιστικών Ταμείων, τα οποία έχουν ένα λειτουργικό κόστος της τάξης των 500 εκατ. ευρώ.