Οικονομία

Ψηφιακή Αλληλεγγύη: Τέλος η επιδότηση για δωρεάν ίντερνετ από τον Νοέμβριο

Ψηφιακή Αλληλεγγύη: Τέλος η επιδότηση για δωρεάν ίντερνετ από τον Νοέμβριο Ψηφιακή Αλληλεγγύη: Τέλος η επιδότηση για δωρεάν ίντερνετ από τον Νοέμβριο
Ψηφιακή Αλληλεγγύη: Τέλος η επιδότηση για δωρεάν ίντερνετ από τον Νοέμβριο Από την τσέπη τους από τον μήνα Νοέμβριο και μετά θα πρέπει να καλύπτουν τους λογαριασμούς του internet που δεσμεύτηκαν και υπέγραψαν οι 289.300 δικαιούχοι του προγράμματος Ψηφιακή Αλληλεγγύη που τους χορηγήθηκε δωρεάν laptop ή tablet και σύνδεση internet.

Όπως είναι γνωστό η 31η/10/2015 έχει οριστεί καταληκτική προθεσμία για την λήξη του Φυσικού Αντικειμένου του προγράμματος χορήγησης δωρεάν laptop ή tablet με σύνδεση internet. Οι δικαιούχοι του προγράμματος όπως προέβλεπε το πρόγραμμα είχαν επιδοτηθεί με ένα ποσό και για την σύνδεση τους με το διαδίκτυο για 10 μήνες λόγω καθυστέρησης έναρξης του προγράμματος χωρίς να δοθεί παράταση στον χρόνο ολοκλήρωσης.

Από τον μήνα Νοέμβριο και μετά όποιος είχε υπογράψει συμβόλαιο σύνδεσης για να συμμετάσχει και να ωφεληθεί απο το πρόγραμμα Ψηφιακή Αλληλεγγύη θα πρέπει πλέον να πληρώνει τους λογαριασμούς για την σύνδεση στην εταιρεία που απευθύνθηκε χωρίς επιδότηση.

Το πρόγραμμα επιδοτούσε την διαδικτυακή σύνδεση (σταθερή ADSL/VDSL ή κινητή (mobile) 3G (ή ανώτερη) ή δορυφορική) – μέχρι 12€ το μήνα και μέχρι 31/10/2015

Αυτό σημαίνει ότι οι δικαιούχοι θα κληθούν να πληρώσουν δύο μήνες που υπολείπονται από τα 12μηνα συμβόλαια που έχουν υπογράψει από την τσέπη τους εξ ολοκλήρου και όχι με επιδότηση από το πρόγραμμα

Εδώ θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι πολλοί πάροχοι - εταιρείες για να δώσουν τον δωρεάν εξοπλισμό στους δικαιούχους απαιτούσαν 24μηνες συνδέσεις με το δίκτυο τους με αποτέλεσμα να κληθούν οι δικαιούχοι να πληρώνουν λογαριασμούς για ακόμη 24 μήνες

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του προγράμματος μετά την 31η Οκτωβρίου καμία υπηρεσία υποστήριξης δεν θα είναι δυνατό να καταχωριστεί στο πληροφοριακό σύστημα της δράσης και ως εκ τούτου να αποζημιωθεί.

Να υπενθυμίσουμε ότι δικαίωμα συμμετοχής στη δράση, λαμβάνοντας  τις  παρεχόμενες  ψηφιακές  υπηρεσίες  και τον απαραίτητο εξοπλισμό,  είχαν όλοι οι ωφελούμενοι πολίτες που αιτήθηκαν και έλαβαν το κοινωνικό μέρισμα και οι οποίοι κατοικούν σε μια από τις 8 περιφέρειες αμιγούς σύγκλισης (Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη). Επισημαίνεται  ότι οι ωφελούμενοι πολίτες, για να είχαν δικαίωμα συμμετοχής, έπρεπεο να εξακολουθούν να κατοικούν στη δηλωθείσα στο πληροφοριακό σύστημα  TAXISNET και ισχύουσα κατά την 31/12/2014, διεύθυνση κατοικίας τους.

Στο πρόγραμμα μετά την λήξη του θα γίνουν και δειγματοληπτικοί έλεγχοι εαν οι ωφελούμενοι έχουν κρατήσει στην κατοχή τους τον εξοπλισμό και εφόσον δεν τον επιδείξουν θα κληθούν να επιστρέψουν το ποσό της επιδότησης που έλαβαν για την χορήγηση τους.