Οικονομία

ΟΓΑ: Οι δύο λόγοι για μειωμένη δόση στα οικογενειακά επιδόματα

ΟΓΑ: Οι δύο λόγοι για μειωμένη δόση στα οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ: Οι δύο λόγοι για μειωμένη δόση στα οικογενειακά επιδόματα
ΟΓΑ: Ελέγξτε εαν το Α21 για τα οικογενειακά επιδόματα έχει προβλήμα Πιστώθηκαν από χθες το απόγευμα τα χρήματα στους περίπου 635.000 δικαιούχους γονείς απο τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ. Πολλά όμως είναι τα παράπονα που εκφράζονται ήδη από  δικαιούχους που έλαβαν λιγότερα χρήματα απο αυτά που λάμβαναν πέρσι ή δεν έλαβαν καθόλου διότι η αίτηση Α21 έχει ελλείψεις.

Ο ΟΓΑ δίνει την δυνατότητα στους δικαιούχους των οικογενειακών επιδομάτων να ελέγξουν την αίτηση Α21 και να δουν εαν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ώστε να δουν τι πρέπει να κάνουν για να πάρουν τα χρήματα εφόσον δεν το έχουν κάνει ήδη.  Ετσι μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση της αίτησης τους για να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες και να πάρουν τα χρήματα στην επόμενη δόση που κανονικά πρέπει να καταβληθούν μέσα στον Δεκέμβριο.

Παράλληλα πολλά είναι τα παράπονα δικαιούχων ότι έλαβαν λιγότερα χρήματα από αυτά που πήραν είτε πέρσι είτε στην προκαταβολή που έλαβαν τον Απρίλιο.

Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους. Είτε η φορολογική τους δήλωση παρουσίασε φέτος περισσότερα εισοδήματα (πραγματικά, τεκμαρτά) είτε έγινε η αίτηση Α21 μετά τις 04/09 και δεν έλαβαν το επίδομα.

Να διευκρινίσουμε ότι αυτοί μπορεί να είναι δύο λόγοι απο τους πολλούς που μπορούν στην πραγματικότητα να ισχύουν όπως τις μεταφέρουν στελέχη του ΟΓΑ

Παράλληλα σας παρουσιάζουμε τον πίνακα υπολογισμού του επιδόματος ανάλογα με τα εισοδηματικά κριτήρια ώστ ενα υπολογίσεται πόσα έπρεπε να πάρετε ανάλογα με τα εισοδήματα που παρουσιάζονται στο εκκαθαριστικό της εφορίας

eisodima

Συγκεκριμένα η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοίνωσε για τα Οικογενειακά Επιδόματα ότι:

Την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015 καταβάλλονται τα Οικογενειακά Επιδόματα Γ’ τριμήνου 2015 (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών) στους δικαιούχους που υπέβαλλαν αίτηση Α21 μέχρι 4-9-2015 και πληρούν τις προϋποθέσεις.

Η πληρωμή αυτή αφορά 643.290 δικαιούχους και η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στο ποσό των 223.481.455,65€.

Διευκρινίζει ότι, όσοι από τους ενδιαφερόμενους δικαιούχους των οικογενειακών επιδομάτων υπέβαλαν αίτηση Α21 έως τις 4-9-2015 και δεν τους καταβληθεί το επίδομα μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oga.gr ), στην ειδική εφαρμογή «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων», προκειμένου να ενημερωθούν για το λόγο μη πληρωμής τους και τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν στον ΟΓΑ.

Η πληρωμή των οικογενειακών επιδομάτων σε αυτούς τους δικαιούχους θα γίνει μετά την προσκόμιση και τον έλεγχο των δικαιολογητικών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού (Κεντρική Υπηρεσία ή αρμόδιο Υποκατάστημα).

μπείτε εδω στην εφαρμογή