Οικονομία

Έκτακτο δώρο Χριστουγέννων 1.000 ευρώ ζητούν οι οικοδόμοι

Έκτακτο δώρο Χριστουγέννων 1.000 ευρώ ζητούν οι οικοδόμοι Έκτακτο δώρο Χριστουγέννων 1.000 ευρώ ζητούν οι οικοδόμοι
Έκτακτο δώρο Χριστουγέννων 1.000 ευρώ ζητούν οι οικοδόμοι Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Λάρισας, καλεί όλους τους οικοδόμους και τις οικογένειες τους, να σηκώσουν ανάστημα απέναντι στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Τα μέτρα της κυβέρνησης ανοίγουν το δρόμο σε πάγιες απαιτήσεις του κεφαλαίου, απαραίτητες για τη διασφάλιση και αύξηση των κερδών τους.

Τα παραπάνω επεσήμανε στη συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Λάρισας κ. Γιώργος Βαλώζος, ο οποίος στάθηκε και στο συνταξιοδοτικό, λέγοντας, ότι « η αύξηση των ελάχιστων ενσήμων (4.500) που απαιτούνται για συνταξιοδότηση, σημαίνει πως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος οι οικοδόμοι, λόγο της μεγάλης ανεργίας στο κλάδο, να βρεθούν να πάρουν σύνταξη στα 67 χρόνια».
Ο αποχαρακτηρισμός επαγγελμάτων από τα ΒΑΕ στους δήμους και στις περιφέρειες, αποτελεί μεθόδευση της κυβέρνησης για ξήλωμα των ΒΑΕ συνολικά για όλους τους κλάδους που βρίσκονται σε αυτό το καθεστώς. Συνεπώς σημαίνει αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης γι’ αυτούς τους συναδέλφους και αύξηση της ανεργίας σε αυτά τα επαγγέλματα, σημείωσε ο κ. Βαλώζος, που τόνισε ότι «η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων προς τα κάτω, σε συνδυασμό με την ανεργία και την κατάσταση των Ταμείων, θα οδηγήσει τις συντάξεις σε παραπέρα μειώσεις».
Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Λάρισας διεκδικεί:
Να μην περάσουν τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα που μας θέλουν να δουλεύουμε μέχρι να πεθάνουμε.
Να μην περάσουν τα φορομπηχτικά μέτρα που δίνουν ένα ακόμα κτύπημα στο λαϊκό εισόδημα.
Άμεσα μέτρα προστασίας όλων των ανέργων και των οικογενειών τους. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ σε όλους τους άνεργους οικοδόμους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Έκτακτο επίδομα σε όλους τους οικοδόμους 1000 ευρώ για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Να γίνουν άμεσα έργα υποδομής στο Νόμο (αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής προστασίας και διάφορες αναγκαίες κτηριακές υποδομές κ.α.), που θα δώσουν δουλειά στους συναδέλφους και θα καλύψουν λαϊκές ανάγκες.

Στο μεταξύ το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Λάρισας καλεί όλους τους Οικοδόμους να πάρουν μαζικά μέρος στην αυριανή ενημερωτική σύσκεψη στις 10:00 π.μ. στο ΕΚΝΛ, με θέμα: την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους και αμέσως μετά όλοι μαζί θα μεταβούν στην Περιφερειακή Διεύθυνση του ΟΑΕΔ, για να απαιτήσουν άμεσα μέτρα προστασίας και έκτακτο επίδομα 1000 ευρώ για τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Τέλος το Συνδικάτο Οικοδόμων καλεί τα μέλη του με τις οικογένειες τους, να δώσουν μαζικά και αποφασιστικά το παρών στην 24ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 12 Νοέμβρη, και στη συγκέντρωση του ΕΚΝΛ στις 10:30πμ. στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας.