Οικονομία

Μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο με τρεις νέες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ

Μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο με τρεις νέες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ Μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο με τρεις νέες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ
Μόνιμες προσλήψεις στο Δηόσιο με τρεις νέες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ Ετοιμες προς προκήρυξη από το ΑΣΕΠ είναι προσλήψεις μονίμων στα δικαστήρια της χώρας τον ΕΦΕΤ και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας όπου και η υποβολή αιτήσεων αναμένεται να διαρκέσει εως το τέλος του χρόνου.

Οι προκηρύξεις θα αφορούν προσλήψεις 200 μόνιμων ειδικότητας πτυχιούχων Πληροφορικής που θα τοποθετηθούν σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες με τους περισσότερους να τοποθετούνται στα δικαστήρια της χώρας. Η προκήρυξη 6Κ/2015 είναι έτοιμη και σύμφωνα με το «Εθνος» θα εκδοθεί μέσα στον Δεκέμβριο, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός της Υγείας.

Αμέσως μετά θα εκδοθεί η προκήρυξη του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), που θα προσλάβει 37 πτυχιούχους για την κεντρική αλλά και τις περιφερειακές διευθύνσεις του. Προσλήψεις μονίμων μέσω ΑΣΕΠ ζητά μετά από απόφαση του ΔΣ ο ΕΦΕΤ λόγω της έλλειψης προσωπικού που παρατηρείται στις υπηρεσίες του. Το αίτημα αφορά σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr 37 προσλήψεις τακτικού προσωπικού.

Η λήψη της απόφασης σχετικά με το αίτημα που απεστάλει προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για προκήρυξη προσλήψεων προσωπικού στον ΕΦΕΤ μέσω ΑΣΕΠ κρίθηκε αναγκαίο από την ανάγκη στελέχωσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής, λόγω της μεγάλης πληθυσμιακά περιοχής που εποπτεύει, της ιδιαίτερης πολυπλοκότητας της, και της μεγάλης γεωγραφικά συγκέντρωσης επιχειρήσεων αλλά και την ανάγκη στελέχωσης της Διεύθυνσης Διοικητικής Υποστήριξης, τις ανάγκες της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης – Ενημέρωσης – Πληροφορικής (ΔΕΕΠ), της Κ.Υ. του ΕΦΕΤ.
Παράλληλα ανάγκη στελέχωσης εντοπίζεται και στην Διεύθυνση Εργαστηριακών Ελέγχων (ΔΕρΕ) (RASFF), της Διεύθυνσης Ελέγχου Επιχειρήσεων (ΔΕΕ) (ΠΟΕΣΕ/ συντονισμός Περιφερειών), στελέχωσης και ανάπτυξης των Διευθύνσεων Αξιολόγησης Εγκρίσεων (ΔΑΕ) και Διατροφικής Πολιτικής (ΔΔΠ) αλλά και για να καλυφθούν ανάγκες της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κρήτης που έχει δέκα (10) υπαλλήλους, των Περιφερειακών Διευθύνσεων Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας (μεγάλη γεωγραφική περιοχή), Βορείου Αιγαίου που έχει πέντε (5) υπαλλήλους, Ηπείρου που έχει δέκα (10) υπαλλήλους εκ των οποίων ένα (1) Διοικητικό, Πελοποννήσου που έχει τρεις (3) υπαλλήλους.

Όπως είναι γνωστο τόσο στην Π.Δ. Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, όσο και στην Π.Δ. Ηπείρου υπηρετεί αντίστοιχα ένας (1) μόνο διοικητικός υπάλληλος, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η λειτουργία των Διευθύνσεων.

Οι προσλήψεις προσωπικού μέσω Α.Σ.Ε.Π. στον ΕΦΕΤ θα αφορά ήδη υφιστάμενες οργανικές θέσεις, για την κάλυψη των ελαχίστων αναγκών και την εύρυθμη λειτουργία του Φορέα

Οι θέσεις και οι ειδικότητες

efet5655

Τέλος «αναθερμαίνεται» η προκήρυξη της Αρχής Συντονισμού Πτήσεων (ΕΑΣΠ) για 12 συντονιστές και διοικητικούς υπαλλήλους, που είχε «παγώσει» εδώ και πέντε μήνες. Οι θέσεις απαιτούν ειδικές γνώσεις και εμπειρία στον τομέα των αερομεταφορών.