Οικονομία

Το δημόσιο αναλαμβάνει πλήρως τη μισθοδοσία στο «Παπαγεωργίου»

Το δημόσιο αναλαμβάνει πλήρως τη μισθοδοσία στο «Παπαγεωργίου» Το δημόσιο αναλαμβάνει πλήρως τη μισθοδοσία στο «Παπαγεωργίου»
Το δημόσιο αναλαμβάνει πλήρως τη μισθοδοσία στο «Παπαγεωργίου» Το δημόσιο θα αναλάβει πλήρως τη μισθοδοσία του προσωπικού στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου από το 2016, όπως δήλωσε στο “Πρακτορείο 104,9 FM, ο επικεφαλής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιώργος Κίρκος.

Ο κ. Κίρκος, μιλώντας στην εκπομπή "καθημερινά" που παρουσιάζουν ο Χρήστος Μάτης και Νικόλ Καζαντζίδου, είπε ότι κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε προχθές, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, διαβεβαίωσε τον ίδιο και τον πρόεδρο του νοσοκομείου, κ.Βασίλη Παπά ότι το δημόσιο θα καταβάλει επίσης το μεγαλύτερο τμήμα, από τα τα 3 εκ. ευρώ περίπου που υπολείπονται για τη πλήρη κάλυψη της μισθοδοσίας του προσωπικού για το 2015 προκειμένου να μην σημειωθούν προβλήματα στη λειτουργία του.

“Σχεδόν συμπληρώθηκε το ποσό που απομένει, η μισθοδοσία είναι καλυμμένη” είπε ο κ. Κίρκος ο οποίος έκανε επίσης γνωστό ότι ο κ. Ξανθός δεσμεύτηκε επίσης ότι άμεσα θα εκταμιευτεί ποσό των 10 εκ. ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ για τη χρηματοδότηση των υπόλοιπων δαπανών του νοσοκομείου.

“Το νοσοκομείο “Παπαγεωργίου” είναι ΝΠΙΔ και δεν καλύπτονται οι δαπάνες του όπως των άλλων δημόσιων νοσοκομείων απευθείας από το κράτος. Δεν λέω ότι λύθηκαν τα προβλήματα, όλα αυτά είναι εμβαλωματικά”, σχολίασε ο κ. Κίρκος, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι το σύστημα διοίκησης του νοσοκομείου "είναι ισορροπημένο" και διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπάρχει ακόμη και σκέψη να διακοπεί η λειτουργία του.