Οικονομία

Βγήκαν μαχαίρια ανάμεσα σε Κατρούγκαλο και Παναγόπουλο

 Βγήκαν μαχαίρια ανάμεσα σε Κατρούγκαλο και Παναγόπουλο Βγήκαν μαχαίρια ανάμεσα σε Κατρούγκαλο και Παναγόπουλο
 Βγήκαν μαχαίρια ανάμεσα σε Κατρούγκαλο και Παναγόπουλο Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο Άγριος τσακωμός Κατρούγκαλου – Παναγόπουλου, υπό το βλέμμα του γενικού διευθυντή του ILO, Γκάι Ράιντερ. Η χθεσινή συνάντηση ανάμεσα στον επικεφαλής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, με τον υπουργό Εργασίας, και τους κοινωνικούς εταίρους (ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΕ, ΣΕΤΕ, ΓΣΕΒΕΕ), θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επεισοδιακή.

Αιτία στάθηκε η παρατήρηση του κ. Κατρούγκαλου ότι οι εταίροι δεν στήριξαν το «Όχι» στο δημοψήφισμα, για να λάβει την «πληρωμένη απάντηση» από τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ ότι οι ίδιοι που ψήφισαν «Όχι», φρόντισαν μετά από λίγες ημέρες να κάνουν πράξη το «Ναι», υπογράφοντας ένα ακόμα Μνημόνιο.

Ο κ. Παναγόπουλος όμως, προχώρησε σε σκληρή κριτική των κυβερνητικών επιλογών, χαρακτηρίζοντας «οδοστρωτήρα» το Ασφαλιστικό και μιλώντας για «φοροεπιδρομή» που προκύπτει από τον Προϋπολογισμό του επόμενου έτους. Ο υπουργός Εργασίας, βρήκε έτσι την ευκαιρία να αντεπιτεθεί και να τονίσει με τη σειρά του ότι «όποιος δεν συμφωνεί με την κυβέρνηση που έφερε την επανάσταση στην κεντρική πολιτική σκηνή της Ευρώπη, είναι με τα Μνημόνια». Επαναφέροντας τη συζήτηση στα ζητήματα για τα οποία πραγματοποιήθηκε, ο κ. Παναγόπουλος έσπευσε να υπογραμμίσει ότι σε ό,τι αφορά το φλέγον θέμα των ομαδικών απολύσεων, από τους εργαζόμενους δεν γίνεται δεκτή η παραμικρή αλλαγή. «Είναι σα να μην τέθηκε ποτέ», τόνισε χαρακτηριστικά, δείχνοντας ξεκάθαρη διαφωνία, σε οποιαδήποτε απόφαση και αν λάβει το υπουργείο Εργασίας.

Χρειάστηκε η επέμβαση των ψυχραιμότερων για να μην επεκταθεί η φλόγα της αντιπαράθεσης, με τον γενικό διευθυντή του ILO, να παρακολουθεί την κόντρα των δύο, σαφώς προβληματισμένος για την πορεία της συζήτησης, αλλά και για το επίπεδο στο οποίο έχει υποχωρήσει ο κοινωνικός διάλογος στη χώρα…