Οικονομία

Μετ εμποδίων βγαίνουν τα δικαιώματα μεταφέρεται η πληρωμή του ΟΠΕΚΕΠΕ

Μετ εμποδίων βγαίνουν τα δικαιώματα μεταφέρεται η πληρωμή του ΟΠΕΚΕΠΕ Μετ εμποδίων βγαίνουν τα δικαιώματα μεταφέρεται η πληρωμή του ΟΠΕΚΕΠΕ
Μετ΄ εμποδίων βγαίνουν τα δικαιώματα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ πάει για Δευτέρα η πληρωμή Μετά την χθεσινή αναβολή αναμένεται σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες να αναρτηθούν τα δικαιώματα της ενιαίας ενίσχυσης και των αγροτικών επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Συγκεκριμένα μετά τις διαβεβαιώσεις του ΥπΑΑΤ για την ανάρτηση των δικαιωμάτων απο τον ΟΠΕΚΕΠΕ χθες Τετάρτη που τελικά αποδείχθηκαν εσφαλμένες αναμένεται - εκτός νεότερου κολλήματος - να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού.

Έτσι οι προσδοκίες των αγροτών για την προκαταβολή των άμεσων ενισχύσεων της νέας ΚΑΠ να πληρωθεί την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου μειώνονται καθώς η αναμενόμενη ανάρτηση των προσωρινών δικαιωμάτων των δικαιούχων την χθες Τετάρτη δεν έγινε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Μάλλον η πληρωμής της προκαταβολής πάει για Δευτέρα στην καλύτερη περίπτωση ενώ το 90% της επιδότησης που περίμεναν οι αγρότες να λάβουν μάλλον είναι αισιόδοξη αντίληψη αφού ο τρόπος που νοείται η προκαταβολή αυτή είναι διαφορετική από αυτή που ίσχυε μέχρι πέρσι.

Αυτό προκύπτει αφού με την νέα ΚΑΠ προβλέπεται το «Πρασίνισμα» του 30% να δοθεί τον Φεβρουάριο.

NETWORK