Οικονομία

Νεφελούδης: Χωρίς απόφαση για το νέο ποσοστό αναπλήρωσης στις συντάξεις

Νεφελούδης: Χωρίς απόφαση για το νέο ποσοστό αναπλήρωσης στις συντάξεις Νεφελούδης: Χωρίς απόφαση για το νέο ποσοστό αναπλήρωσης στις συντάξεις
Νεφελούδης: Χωρίς απόφαση για το νέο ποσοστό αναπλήρωσης στις συντάξεις Στην παραδοχή ότι δεν έχει καταλήξει η διαπραγμάτευση αναφορικά με το ποσοστό αναπλήρωσης των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων, αλλά ούτε και πώς θα αποτραπεί νέα περικοπή τους, προέβη ο γγ Εργασίας, κ. Ανδρέας Νεφελούδης.

Σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο realfm 97.8, ο κ. Νεφελούδης επιβεβαίωσε ουσιαστικά, το γεγονός ότι η κυβέρνηση ακόμα επεξεργάζεται διάφορα σενάρια, αλλά δεν έχει καταλήξει οριστικά. Απλώς περιέγραψε το πεδίο που κινείται η ελληνική πλευρά το οποίο εστιάζεται στο να διασφαλιστεί μείωση πόρων για το ασφαλιστικό σύστημα, χωρίς να επέλθουν ουσιαστικές μεταβολές.

Ο κ. Νεφελούδης ειδικά για το ενδεχόμενο να υποστεί επιπτώσεις από την ασφαλιστική μεταρρύθμιση ο συνταξιούχος, απάντησε ότι το υπουργείο, «εργάζεται στο να μην έχει. Η κατεύθυνση είναι να μην προχωρήσουμε σε δωδέκατη μείωση των κύριων και των επικουρικών συντάξεων». Αναγνώρισε όμως, εμμέσως πλην σαφώς, ότι η κυβέρνηση δεν είναι έτοιμη να περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο θα επιτύχει κάτι τέτοιο. Ειδικά για το σκέλος του ποσοστού αναπλήρωσης και για διαρροές ότι θα υποχωρήσει στα επίπεδα του 50%, ο κ. Νεφελούδης επιβεβαίωσε ότι «δεν έχουμε καταλήξει ακόμα. Επεξεργαζόμαστε διάφορα σενάρια. Το μόνο βέβαιο που μπορώ να πω είναι ότι θα υπάρχει ενιαίο ποσοστό αναπλήρωσης ανάλογα με συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια».