Οικονομία

Μπόλαρης: Αναγκαιότητα λήψης σωστών μέτρων στην χρήση φυτοφαρμάκων

Μπόλαρης: Αναγκαιότητα λήψης σωστών μέτρων στην χρήση φυτοφαρμάκων Μπόλαρης: Αναγκαιότητα λήψης σωστών μέτρων στην χρήση φυτοφαρμάκων
Μπόλαρης: Αναγκαιότητα λήψης σωστών μέτρων στην χρήση φυτοφαρμάκων Στην αναγκαιότητα λήψης σωστών μέτρων στη χρήση φυτοφαρμάκων αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος Μπόλαρης κατά τη διάρκεια χαιρετισμού που απηύθυνε στο σεμινάριο επιμόρφωσης αγροτών για τη χρήση φυτοφαρμάκων.

Το σεμινάριο στο οποίο συμμετείχαν 100 αγρότες, οργανώθηκε στην καρδιά του κάμπου της Κεντρικής Μακεδονίας, στο Μικρό Μοναστήρι Χαλκηδόνος με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής.

Στον εναρκτήριο χαιρετισμό που απηύθυνε ο αναπληρωτής Υπουργός επαίνεσε την πρωτοβουλία, τονίζοντας ότι αναζητεί μιμητές.

Ο κ. Μπόλαρης τόνισε με έμφαση την αναγκαιότητα λήψης σωστών μέτρων στην χρήση φυτοφαρμάκων, αφού από αυτήν εξαρτάται πρώτιστα η προστασία της υγείας, του ίδιου του παραγωγού, η προστασία του περιβάλλοντος χώρου στο οποίο κινείται ο παραγωγός (στο χωράφι, στον οπωρώνα, στο αμπέλι , στο αγρόκτημα) και βέβαια η ποιότητα και καταλληλότητα των παραγόμενων προϊόντων, που οδηγούν και στην κατανάλωση. 'Αρα το θέμα αφορά την προστασία της υγείας ανύποπτων καταναλωτών.

Με την ευκαιρία αυτή ο αναπληρωτής υπουργός μιλώντας στην καρδιά του μεγάλου και εύφορου κάμπου της Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρθηκε στην μεγάλη και προκλητική δυνατότητα που υπάρχει στον αγροδιατροφικό τομέα.

Εστιάζουμε στην Παραγωγή επιμένοντας στην ποιότητα επιδιώκοντας την πιστοποίηση με σεβασμό στο Περιβάλλον με λογικές αειφορίας με στρατηγική εξωστρέφειας, είπε ο αναπληρωτής υπουργός και τόνισε ότι η θέση μας στην Παγκόσμια αγορά δεν έχει σχέση με την ποσότητα. «Στοχεύουμε στην ποιότητα των προϊόντων και στην προστιθέμενη αξία. Η αριστεία των προϊόντων μας στα ακριβότερα ράφια του κόσμου. Ξαναβλέπουμε τον τόπο και τις δυνατότητες του δυναμικά. Ξαναχτίζουμε το παραγωγικό μας πρότυπο, αξιοποιούμε δημιουργικά τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεση μας. Στην πραγματική οικονομία, στον αγροδιατροφικό τομέα, οι αυξημένες εξαγωγές των προϊόντων είναι το κρίσιμο σημείο αναστροφής του κλίματος», είπε ο Μάρκος Μπόλαρης.

«Ο πρωθυπουργός της χώρας ο Αλέξης Τσίπρας επαναλαμβάνει ότι η χώρα σε αυτή την τετραετία θα βγει από την κρίση. Μαζί θα τα καταφέρουμε», υπογράμμισε ο κ. Μπόλαρης.