Οικονομία

Σε νέες κινητοποιήσεις οι αγρότες

Σε νέες κινητοποιήσεις οι αγρότες Σε νέες κινητοποιήσεις οι αγρότες
Σε νέες κινητοποιήσεις οι αγρότες Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις είναι οι αγρότες της Επιτροπής Αγώνα Αγροτών, Κτηνοτροφών και νέων αγροτών Λάρισας, οι οποίοι το Σάββατο πραγματοποίησαν συνέλευση με την συμμετοχή εκπροσώπων από τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και την Φθιώτιδα, στο ύψος του κόμβου Πλατυκάμπου.

Μάλιστα λόγω της συνέλευσης διεκόπη η κυκλοφορία για περίπου 20 λεπτά, ενώ οι αγρότες είχαν παραταγμένα -από την Παρασκευή- τα τρακτέρ τους στο σημείο.

Οι αγρότες έκαναν απολογισμό της αγωνιστικής τους δράσης για το δίμηνο που πέρασε ενώ απευθύνουν προειδοποίηση και προς τους βουλευτές σχετικά με την στάση που θα τηρήσουν για τα θέματα που τους αφορούν στο πλαίσιο του 3ου Μνημονίου. Όπως επισημαίνουν, διαμαρτύρονται για τα μέτρα που προωθούνται για τον κλάδο τους σε μία από τις δυσκολότερες χρονιές για την παραγωγή με χαμηλές τιμές, ανύπαρκτη ρευστότητα και παύση πληρωμών από την πλευρά της πολιτείας, συνθήκες που οδηγούν τον πρωτογενή τομέα σε μεγάλο αδιέξοδο.

Μετά την ολοκλήρωση της συνέλευσης οι αγρότες αποχώρησαν με τα τρακτέρ τους, «υποσχόμενοι» να επανέλθουν δριμύτεροι τον Ιανουάριο, μετά από πανελλαδικό συντονισμό και σχετική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιανουαρίου στην Αθήνα.