Οικονομία

Capital controls: Τι ισχύει για αγορές με κάρτα απο το εξωτερικό

Capital controls: Τι ισχύει για αγορές με κάρτα απο το εξωτερικό Capital controls: Τι ισχύει για αγορές με κάρτα απο το εξωτερικό
Capital controls: Τι ισχύει για αγορές με κάρτα απο το εξωτερικό Οι διαδικτυακές αγορες ανθίζουν το τελευταίο διάστημα λόγω Χριστουγέννων ενώ πολύ εόιναι αυτοί που θέλουν να κάνουν αγορές από το εξωτερικό με κάρτα. Ποιες δυνατότητες όμως έχουν λόγω capital controls.

Προυπόθεση για την αποδοχή ή όχι της κάρτας αποτελεί το γεγονός αν η εταιρεία-ηλεκτρονικό κατάστημα από την οποία επιθυμείτε να αγοράσετε κάτι διατηρεί λογαριασμό σε τράπεζα που λειτουργεί στην Ελλάδα.

Προσοχή λοιπόν, για τις αγορές από το Ιnternet μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις κάρτες σας μόνο και εφόσον τα ηλεκτρονικά καταστήματα τηρούν λογαριασμό σε τράπεζα που λειτουργεί στην Ελλάδα!

Διαφορετικά, η συναλλαγή δεν θα εκτελεστεί...

Αρκετοί αντιμετωπίζουν τέτοιου τύπου πρόβλημα όταν προσπαθούν να κάνουν συναλλαγές μέσω paypal κι αυτό διότι μπορεί η πλατφόρμα να έχει ανοίξει για συναλλαγές με τις κάρτες των ελληνικών τραπεζών, ωστόσο τα ηλεκτρονικά καταστήματα που υπάρχουν σε αυτήν δεν τηρούν λογαριασμό σε τράπεζα που λειτουργεί στην Ελλάδα.

Επίσης, εξαιτίας των κανόνων που αφορούν τα capital controls, υπάρχει μία γκάμα συναλλαγών (μέσω Ιnternet), οι οποίες απαγορεύονται.
Τι απαγορεύεται

- H μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό, πλην των 500 ευρώ τον μήνα.
- Η αγορά έργων τέχνης και εν γένει οι υπηρεσίες δημοπρασιών.
- Οι συναλλαγές με εταιρείες στοιχηματισμού, τυχερά παιχνίδια και video games.
- Γενικοί κωδικοί, στους οποίους μάλιστα εντοπίζεται πλειοψηφία συναλλαγών και αφορούν υλικό για ενήλικες (πορνογραφικό υλικό).
- Υπηρεσίες γνωριμιών (συνοδοί και ραντεβού).
- Πληρωμές σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.
- Αγορές ειδών ένδυσης και υπόδησης.
- Αγορές οικιακού εξοπλισμού.
- Αγορές ηλεκτρονικών ειδών/εξοπλισμού.
- Αγορές καλλυντικών.
- Αγορές σε κοσμηματοπωλεία.