Οικονομία

«Ναι» σε μικρή και προσωρινή αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών

«Ναι» σε μικρή και προσωρινή αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών «Ναι» σε μικρή και προσωρινή αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών
«Ναι» σε μικρή και προσωρινή αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών Μετά τη συνάντησή τους με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, οι τέσσερις εργοδοτικοί φορείς τάσσονται υπέρ μίας μικρής και προσωρινής αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών.

Κοινή δήλωση πραγματοποίησαν πριν από λίγο οι Πρόεδροι των τεσσάρων εργοδοτικών φορέων της χώρας (ΣΕΒ-ΣΕΤΕ-ΕΣΕΕ-ΓΣΕΒΕΕ), με την οποία δηλώνουν ότι «δεν τοποθετούνται αρνητικά σε μια μικρή, προσωρινή αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών». Η συγκεκριμένη τοποθέτηση – στήριξη στις κυβερνητικές θέσεις για το Ασφαλιστικό, προέκυψε μετά τη συνάντηση που είχαν νωρίτερα με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα οι κκ Θεόδωρος Φέσσας (ΣΕΒ), Ανδρέας Ανδρεάδης (ΣΕΤΕ), Βασίλης Κορκίδης (ΕΣΕΕ) και Γιώργος Καββαθάς (ΓΣΕΒΕΕ). Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με τους Κοινωνικούς Εταίρους, έγινε εκτενής συζήτηση «με αντικείμενο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων σε συνδυασμό με τη στήριξη της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής». Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε να υπάρξει «στενή συνεργασία μεταξύ της Κυβέρνησης και των Κοινωνικών Εταίρων για την υλοποίηση άμεσων μέτρων σταθεροποίησης της οικονομίας και προσέλκυσης αναπτυξιακών επενδύσεων». Οι προτεραιότητες που τέθηκαν είναι οι ακόλουθες:

    Σταθερό και σταδιακά ελκυστικότερο φορολογικό πλαίσιο
    Φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον
    Κίνητρα για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις.»

Οι Κοινωνικοί Εταίροι θεωρούν ότι θα κατατεθούν νέες προτάσεις που θα αφορούν επιμέρους βελτιώσεις της κυβερνητικής πρότασης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, δεν τοποθετούνται αρνητικά σε μια μικρή, προσωρινή αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.