Οικονομία

Στο 6,5% οι εισφορές στα μπλοκάκια λέει ο Κατρούγκαλος

Στο 6,5% οι εισφορές στα μπλοκάκια Στο 6,5% οι εισφορές στα μπλοκάκια
Στο 6,5% οι εισφορές στα μπλοκάκια λέει ο Κατρούγκαλος Για δίκαιους κανόνες μίλησε ο υπουργός Εργασίας κ. Κατρούγκαλος σχετικά με το νέο Ασφαλιστικό στο πλαίσιο συνέντευξη τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα ενώ έκανε γνωστό ότι θα υπάρξει διόρθωση για τα μπλοκάκια και τις εισφορές που θα καταβάλουν οι εργαζόμενοι με αυτό το καθεστώς και θα πληρώνουν το 6,5% του εισοδήματος τους σε εισφορές ενώ το υπόλοιπο θα καταβάλλεται απο τους εργοδότες τους.

«Για πρώτη φορά θα έχουμε συνταξιούχους μίας ταχύτητας» τόνισε ο υπουργός Γ. Κατρούγκαλος, στην αρχή της συνέντευξης Τύπου για το Ασφαλιστικό, προσθέτοντας ότι το μνημόνιο, ο στρεβλός χαρακτήρας του συστήματος και το PSI, είναι οι τρεις βασικοί λόγοι για τους οποίους απαιτούνται οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό.

Ο υπουργός Εργασίας έκανε λόγο για παραπληροφόρηση στο θέμα των αλλαγών και διαβεβαίωσε ότι θα υπάρχει ειδική μέριμνα για κατηγορίες, όπως τα «μπλοκάκια» και λοιπά. Επίσης, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι θα έχει συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, με τον οποίο θα εξετάσουν από κοινού το "πάντρεμα" του ασφαλιστικού με το φορολογικό.

Για τις επαφές που ξεκινά στην ΕΕ, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι αυτό γίνεται γιατί το Ασφαλιστικό είναι εθνικό θέμα, αλλά και ευρωπαϊκό.

Ο κ. Κατρούγκαλος μίλησε για μία αλλαγή σχετικά με τα μπλοκάκια και η νέα πρόβλεψη θα προβλέπει ότι ο εργαζόμενος με μπλοκάκι θα πληρώνει εισφορές ύψους 6,5% σε σχέση με το εισόδημα του ενώ το υπόλοιπο θα πληρώνει ο εργοδότης.

«Οι ίδιοι θα πληρώσουν επομένως το 6,5% των εισφορών τους και το άλλο θα το πληρώσει ο εργοδότης τους», είπε ο κ.Κατρούγκαλος

Για τις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών ο κ.Κατρούγκαλος ανέφερε ότι στο πλαίσιο που κινείται το νέο Ασφαλιστικό και τους ίδιους κανόνες για όλους που θα ισχύσουν θα πληρώνουν εισφορές ανάλογα με το καθαρό εισόδημα και όχι με πλασματικές ασφαλιστικές κλάσεις.

Προβλέπουμε ελάχιστη εισφορά ύψους 20% ενώ τα χαμηλά εισοδήματα θα ευνοηθούν είπε ο κ. Κατρούγκαλος. Για τους αγρότες μίλησε για κλιμακωτά στους αγρότες «είναι μεγάλο το άλμα» είπε

Ο κ. Κατρούγκαλος στην εισήγηση του ανέφερε ότι όλες οι κοινωνικές κατηγορίες θα έχουν την ιδία μεταχείριση απο το 2017.