Οικονομία

Οι χαμηλότερες εισφορές που θα πληρώνουν επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες

Οι χαμηλότερες εισφορές που θα πληρώνουν επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες Οι χαμηλότερες εισφορές που θα πληρώνουν επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες
Οι χαμηλότερες εισφορές που θα πληρώνουν επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες Στις εισφορές που θα πληρώνουν με το νέο Ασφαλιστικό αναφέρθηκε και έδωσε παραδείγματα ο Υπουργός Εργασίας κ. Κατρούγκαλος στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε για την Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση.

Ώς βάση για τις νέες ασφαλιστικές εισφορές που θα καταβάλλουν με το νέο Ασφαλιστικό σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο και εφόσον υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές, θα είναι τα 586 ευρώ. Δηλαδή το κατώφλι σε επαγγελματίες που παρουσιάζουν μηδενικά έσοδα δηλαδή ζημία η μηναία εισφορά θα καθοριστεί στα περίπου 117 ευρώ από τα περίπου 200 που ισχύουν σήμερα με την χαμηλότερη ασφαλιστική κλάση του ΟΑΕΕ. Η εισφορά θα προσαυξάνεται ανάλογα το εισόδημα από το ελευθέριο επάγγελμα με 20%.

Οι αγρότες όπως και για τους νέους επιστήμονες γιατροί μηχανικοί κτλ που ξεκινούν την καριέρα τους και δεν έχουν εισόδημα οι εισφορές θα καθορίζονται στο ύψος των 93 ευρώ. Δηλαδή λαμβάνεται χαμηλότερη βάση τα 480 ευρώ. Στις τρεις παραπάνω περιπτώσεις θα προστίθενται οι εισφορές υγείας.

Ο κ. Κατρουγκαλος έκανε γνωστό ότι εξετάζεται για τους νέους εμπόρους και καταστηματάρχες για την αρχή της επαγγελματικής τους δραστηριότητας να υπάρξει πρόβλεψη να ενταχθούν στην χαμηλότερη βάση που θα ισχύσει για αγρότες και νέους επιστήμονες δηλαδή τα 480 ευρώ με αποτέλεσμα εφόσον δεν παρουσιάζουν κέρδη να πληρώνουν εισφορές 117 ευρώ.