Οικονομία

Ενοποιούνται όλα τα πληροφοριακά συστήματα της Κοινωνικής Ασφάλισης

Ενοποιούνται όλα τα πληροφοριακά συστήματα της Κοινωνικής Ασφάλισης Ενοποιούνται όλα τα πληροφοριακά συστήματα της Κοινωνικής Ασφάλισης
Ενοποιούνται όλα τα πληροφοριακά συστήματα της Κοινωνικής Ασφάλισης Συγκροτείται στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ομάδα Εργασίας για την ενοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων των υφιστάμενων Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης.

Έργο της Ομάδας Εργασίας είναι ο σχεδιασμός της ενοποίησης των πληροφοριακών συστημάτων των υφιστάμενων Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και η οργάνωση των απαραίτητων συνοδευτικών λειτουργιών του νέου φορέα.

Σκοπός της ενοποιήσης η απλούστευση των διαδικασιών και βελτίωσης της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας.

Ειδικότερα, η Ομάδα Εργασίας θα επεξεργαστεί τα ακόλουθα επιμέρους έργα: α) την ηλεκτρονική επικοινωνία των ασφαλισμένων με το νέο φορέα και ο σχεδιασμός της σχετικής πλατφόρμας. Επικεφαλής της ομάδας για το συγκεκριμένο έργο θα είναι ο Μουζακίτης Αλέξανδρος.

β) την ηλεκτρονική διασύνδεση και επικοινωνία της Διοίκησης και των Διευθύνσεων του νέου φορέα. Επικεφαλής της ομάδας για το συγκεκριμένο έργο θα είναι ο Δρ. Τσομπανίδης Βασίλης.

γ) την ηλεκτρονική ενοποίηση των εισφορών. Επικεφαλής της ομάδας για το συγκεκριμένο έργο θα είναι ο Κατελανής Μάρκος, επικουρούμενος από τον Μαντέ Κωνσταντίνο.

δ) την ηλεκτρονική ενοποίηση των παροχών. Επικεφαλής της ομάδας για το συγκεκριμένο έργο θα είναι ο Δρ. Τάγαρης Αναστάσιος.

Η διεύθυνση κάθε ομάδας δύναται να ανατίθεται και σε άλλα πρόσωπα της Ομάδας.

Τα συμπεράσματα της Ομάδας Εργασίας θα πρέπει να παραδοθούν έως την 15/01/2015