Οικονομία

Σημαντική ύφεση και το 2016 στην Ελλάδα «βλέπουν» αναλυτές του Bloomberg

Σημαντική ύφεση και το 2016 στην Ελλάδα «βλέπουν» αναλυτές του Bloomberg Σημαντική ύφεση και το 2016 στην Ελλάδα «βλέπουν» αναλυτές του Bloomberg
Σημαντική ύφεση και το 2016 στην Ελλάδα «βλέπουν» αναλυτές του Bloomberg Οι αναλυτές του Bloomberg σε έρευνα που διεξήχθη μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου του περασμένου έτου, προβλέπουν ύφεση 1,8% για την ελληνική οικονομία το 2016.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην Ελλάδα το 2016 είναι γεμάτο προκλήσεις, παρά το γεγονός ότι η χώρα δεν βγήκε από το ευρώ και κατάφερε να ανακεφαλαιοποιήσει το τραπεζικό της σύστημα.

Στην έρευνα υπάρχει μια μέση πρόβλεψη ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 1,8%, καθιστώντας πολύ δυσκολότερη την αποπληρωμή του χρέους της και δεν θα μπορέσει να υπάρξει σημαντική ελάφρυνσή του.

Από αντίστοιχη έρευνα που έγινε σε 93 χώρες του κόσμου, μεγαλύτερη ύφεση προβλέπεται μόνο για τις οικονομίες της Βενεζουέλας (3,3%) και της Βραζιλίας (2,5%).

Οι πέντε υψηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης προβλέπονται για ασιατικές χώρες: Την Ινδία (7,4%), το Βιετνάμ (6,6%), τα Μπανγκλαντές (6,6%), την Κίνα (6,5%) και τη Σρι Λάνκα (6,4%).