Οικονομία

Μένουν στους δρόμους τα μπλόκα των αγροτών - Αποφασίζουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Μένουν στους δρόμους τα μπλόκα των αγροτών - Αποφασίζουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων Μένουν στους δρόμους τα μπλόκα των αγροτών - Αποφασίζουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων
Μένουν στους δρόμους τα μπλόκα των αγροτών - Αποφασίζουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων Διατηρούνται τα μπλόκα των αγροτών και τα τρακτέρ θα παραμείνουν στους δρόμους μέχρι την Τρίτη, οπότε σε δύο πανελλαδικές συσκέψεις που θα πραγματοποιήσουν στη Θεσσαλονίκη και τη Νίκαια αναμένεται να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Την Κυριακή προχώρησαν σε αποκλεισμούς τελωνείων αλλά και παρακαμπτήριων δρόμων, ενώ στις επτά το απόγευμα  έκλεισαν συμβολικά για μία ώρα και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Μπλόκα στήθηκαν σε Ηλεία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, κεντρική Μακεδονία, Ημαθία, Κορινθία, κλπ

Στα Τέμπη ο δρόμος θα κλείσει τη Δευτέρα 12-2μμ και 7μμ-9μμ.

Ανάλογα με τη χρονική διάρκεια κάθε μπλόκου, η τροχαία διοχετεύει την κίνηση σε παρακαμπτήριες οδούς.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 26 Ιανουαρίου οι συντασσόμενοι με την Πρωτοβουλία Αγροτών θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κεντρικό υποκατάστημα του ΟΓΑ, στις 10 το πρωί.

Για την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί να γίνει πανελλήνιο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τα εγκαίνια της Agrotica.

Οι αγρότες θεωρούν σημαντικά προβλήματα το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έθεσε σε ισχύ η αστυνομική διεύθυνση Ημαθίας λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Συγκεκριμένα, για σήμερα, Δευτέρα, από τις 11 το πρωί και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί και από τις 6 το απόγευμα και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, απαγορεύεται η είσοδος όλων των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων και των λεωφορείων που πρόκειται να διέλθουν από την κοιλάδα των Τεμπών, από την Εγνατία Οδό στον αυτοκινητόδρομο Πατρών- Αθηνών - Θεσσαλονίκης - Ευζώνων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Αθήνα μέσω του κόμβου Κλειδίου.

Για τα ίδια οχήματα ισχύει, επίσης, απαγόρευση εισόδου και κυκλοφορίας στην παλιά εθνική οδό Αλεξάνδρειας - Κατερίνης, από τον κόμβο Νησελίου μέχρι τα όρια των νομών Ημαθίας και Πιερίας στο ρεύμα προς Κατερίνη, καθώς και στο ρεύμα προς Αθήνα. Φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και λεωφορεία απαγορεύεται, επίσης, να εισέλθουν στην επαρχιακή οδό Βέροιας- Μελίκης-Κυψέλης-παλαιάς εθνικής οδού Αλεξάνδρειας-Κατερίνης στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κυψέλη, μέσω του κόμβου της Βέροιας.

Η κυκλοφορία των παραπάνω οχημάτων θα διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.