Οικονομία

Δεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί των καταθετών της UBS

Δεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί των καταθετών της UBS Δεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί των καταθετών της UBS
Δεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμού των καταθετών της UBS Την απόφαση να δεσμεύσουν όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς  στην Ελλάδα των μεγαλοκαταθετών της UBS εμφανίζονται να έχουν πάρει οι οικονομικοί εισαγγελείς Παν. Αθανασίου , Γ. Δραγάτσης, Ελ. Τουλουπάκη κ.α .

Θέτοντας σε εφαρμογή ένα ειδικό σύστημα αυτοματοποιημένης διαδικασίας, μέσω του οποίου θα πραγματοποιείται η διασταύρωση των στοιχείων, προχωρούν οι οικονομικοί εισαγγελείς στον έλεγχο της λίστας με τους τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδας για τους μεγαλοκαταθέτες της UBS.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα που δημοσιεύει η ιστοσελίδα του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο», οι οικονομικοί εισαγγελείς είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών, έχοντας πάρει το «πράσινο» φως από την κυβέρνηση, στην περίπτωση που ο κατηγορούμενος δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα ποσά που βρίσκονται στον προσωπικό τους τραπεζικό λογαριασμό.

Οι εισαγγελείς έχουν προσαρμόσει ένα ειδικό σύστημα αυτοματοποιημένης διαδικασίας μέσω του οποίου με το που εμφανίζεται ο καταθέτης:

Α) Του γνωστοποιείται το έγγραφο της ανωμοτί κατάθεσης του υπόπτου.

Β) Έγγραφο με το ποσό που διατηρεί στην τράπεζα του εξωτερικού.

Γ) Αναλυτική κατάσταση με τον έλεγχο που έκανε αρμόδιος υπάλληλος για το σύνολο των εισοδημάτων που δήλωσε την τελευταία 15ετία. Αν η απόκλιση είναι εμφανής (που στην πλειονότητα τους κατά τον πρόχειρο έλεγχο προέκυψε πως είναι) ο εισαγγελέας θα του ζητεί να συναινέσει και να πληρώσει.

Δ) Αν αυτός αρνηθεί και ισχυριστεί πως μπορεί να τα δικαιολογήσει τότε θα λαμβάνει 20ήμερη προθεσμία. Παράλληλα, θα δεσμεύονται όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του υπόπτου στην Ελλάδα.