Οικονομία

Προαιρετικά τα Λογιστικά Πρότυπα για το φορολογικό έτος 2015

Προαιρετικά τα Λογιστικά Πρότυπα για το φορολογικό έτος 2015 Προαιρετικά τα Λογιστικά Πρότυπα για το φορολογικό έτος 2015
Του Γιώργου Παλαιτσάκη Προαιρετική θα γίνει η εφαρμογή των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων για το φορολογικό έτος 2015, σύμφωνα με διαβεβαίωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη στον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνο Κόλλια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ο.Ε.Ε. προς τους λογιστές-φοροτεχνικούς, το αίτημα του Επιμελητηρίου για παράταση της εφαρμογής των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων (ΕΛΠ) για το φορολογικό έτος 2016, επειδή η εφαρμογή τους για το 2015 ήταν πρακτικά αδύνατη, λόγω καθυστέρησης έκδοσης της Λογιστικής Οδηγίας του Ν.4308/2014, έγινε δεκτό από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Το αίτημα αυτό είχε διατυπωθεί με επιστολή του Ο.Ε.Ε. προς τον υπουργό Οικονομικών. Σύμφωνα με τα όσα διευκρινίζονται στην ανακοίνωση, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο του ΟΕΕ ότι στο επόμενο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί, θα προβλεφθεί διάταξη με την οποία θα αρθεί η υποχρεωτικότητα της εφαρμογής των ΕΛΠ για το φορολογικό έτος 2015.