Οικονομία

Επισπεύδεται η συνάντηση Κατρούγκαλου με τους θεσμούς

Επισπεύδεται η συνάντηση Κατρούγκαλου με τους θεσμούς
Επισπεύδεται η συνάντηση Κατρούγκαλου με τους θεσμούς Του Βασίλη Αγγελόπουλου Επισπεύδεται η συνάντηση του υπουργού Εργασίας με τους θεσμούς και προγραμματίστηκε για αύριο το πρωί στις 11, οριοθετώντας έτσι και επίσημα την έναρξη των κρίσιμων διαπραγματεύσεων για το Ασφαλιστικό.

Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν η συνάντηση να πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τετάρτης και επισπεύσθηκε κατά ένα 24άωρο. Οι θέσεις της ελληνικής πλευράς παραμένουν ως έχουν και μένει να αποσαφηνιστεί ποιες θα είναι οι απαιτήσεις των εκπροσώπων των θεσμών, για ένα φλέγον ζήτημα, όπως είναι η Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Εργασίας.

Ουσιαστικά, το πεδίο αντιπαράθεσης εστιάζεται στο σκέλος των ασφαλιστικών εισφορών που στο σχέδιο νόμου, φτάνουν στο 20%. Το υπουργείο Εργασίας δεν επιβεβαιώνει πληροφορίες ότι υπάρχουν σκέψεις για μικρότερα ποσοστά σε ελεύθερους επαγγελματίες, νέους επιστήμονες και αγρότες.

Μένει λοιπόν να αποσαφηνιστεί, τι πιστεύει η πλευρά των θεσμών και ποιες είναι οι αλλαγές που μπορεί να δρομολογήσει η μαζική αντίθεση που έχει προκαλέσει η αύξηση των εισφορών και οι οποίες κορυφώνονται με την γενική απεργία, που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου.