Οικονομία

Οι υπάλληλοι του υπ. Εργασίας, «αδειάζουν» τον Κατρούγκαλο για το Ασφαλιστικό

Οι υπάλληλοι του υπ. Εργασίας, «αδειάζουν» τον Κατρούγκαλο για το Ασφαλιστικό Οι υπάλληλοι του υπ. Εργασίας, «αδειάζουν» τον Κατρούγκαλο για το Ασφαλιστικό
Του Βασίλη Αγγελόπουλου Σε διάψευση του υπουργού Εργασίας, κ. Γιώργου Κατρούγκαλου, ο οποίος έχει δηλώσει ότι  η πρόταση νόμου για το Ασφαλιστικό συντάχθηκε και εκπονήθηκε σε αγαστή συνεργασία με τους υπαλλήλους του Υπουργείου, προέβη ο Σύλλογος Υπαλλήλων Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Μάλιστα, ο Σύλλογος τονίζει με ανακοίνωσή του «κατηγορηματικά ότι για το συγκεκριμένο προσχέδιο καμία συμμετοχή δεν είχαν οι υπάλληλοι του Υπουργείου. Ατυχώς οι ασφαλιστικές και διοικητικές υπηρεσίες, ακόμη και σήμερα, παραμένουν στο περιθώριο ως προς τη σύνταξη του ασφαλιστικού νομοσχεδίου».

Οι εργαζόμενοι στη ΓΓΚΑ, όχι μόνο δεν συμμετείχαν στη σύνταξη του σχεδίου νόμου, αλλά το χαρακτηρίζουν «στρεβλό στη φιλοσοφία του» και θεωρούν επίσης ότι «φαλκιδεύει το μέλλον της Κοινωνικής Ασφάλισης». Από νομοτεχνικής άποψης θεωρούν ότι το νομοσχέδιο είναι «κάκιστο» και εάν ψηφιστεί, «η εφαρμογή του θα συναντήσει ανυπέρβλητες δυσκολίες που θα πλήξουν κυρίως τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους. Όλο το υπαλληλικό προσωπικό του Υπουργείου είναι στο πλευρό της Κοινωνίας και ζητάμε ξεκάθαρα την απόσυρσή του».