Οικονομία

«Κόκκινη γραμμή η μείωση των συντάξεων», δηλώνει στο Reuters, ο Γ. Κατρούγκαλος

«Κόκκινη γραμμή η μείωση των συντάξεων», δηλώνει στο Reuters, ο Γ. Κατρούγκαλος «Κόκκινη γραμμή η μείωση των συντάξεων», δηλώνει στο Reuters, ο Γ. Κατρούγκαλος
Η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε περικοπή των συντάξεων, ακόμα και αν το ζητήσουν οι δανειστές, επαναλαμβάνει ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγακλος, μιλώντας στο πρακτορείο Reuturs.

Ο κ. Κατρούγκαλος, σημείωσε την αποφασιστικότητα της Αθήνας να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επιστροφή των εκπροσώπων των δανειστών.

Η πρόβλεψη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για μεγαλύτερο του αναμενόμενου δημοσιονομικό κενό, που εκτιμάται στο 5-7% του ΑΕΠ έως το 2018, σύμφωνα με πηγές κοντά στους δανειστές, έχει τροφοδοτήσει εικασίες ότι η Αθήνα ίσως δεχθεί ισχυρές πιέσεις για να μειώσει και πάλι τις συντάξεις, αναφέρει το Reuters.

Ο κ. Κατρούγκαλος ωστόσο απορρίπτει τέτοιους είδους προβλέψεις ως «μη πραγματικές» και είπε ότι ελπίζει πως το θέμα δεν θα τεθεί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αξιολόγησης με τους δανειστές, για την οποία αναμένει ότι θα εκκινήσει και πάλι «το πιθανότερο την επόμενη εβδομάδα» και θα ολοκληρωθεί «εντός του Μαρτίου».

.«Ακούμε πράγματα, κάποιες φορές ακραία, μέσω διαρροών για το ΔΝΤ τα οποία ελπίζω ότι δεν έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», δήλωσε.

«Η μείωση των συντάξεων είναι κόκκινη γραμμή για εμάς», τόνισε, προσθέτοντας ότι περισσότερα από τα μισά ελληνικά νοικοκυριά στηρίζονται στις συντάξεις για τα βγάλουν πέρα.