Οικονομία

Στρατούλης: Όποιος κόψει συντάξεις, είναι σαν να κόβει ζωές

Στρατούλης: Όποιος κόψει συντάξεις, είναι σαν να κόβει ζωές
«Δανειστές και κυβέρνηση ετοιμάζουν τη λαιμητόμο για τις συντάξεις και την Κοινωνική Ασφάλιση». Αυτή είναι η εκτίμηση του κ. Δημήτρη Στρατούλη, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας και πρώην αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, μετά και τη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Εργασίας με το κουαρτέτο των δανειστών.

Σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη «το τελικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό θα είναι πολύ χειρότερο για την Κοινωνική Ασφάλιση και το ύψος των συντάξεων από την πρώτη, έτσι κι αλλιώς αντιασφαλιστική και συνταξιοκτόνα, εκδοχή του».

Η Λαϊκή Ενότητα θεωρεί ότι, ανεξάρτητα εάν γίνουν στις επικουρικές ή στις κύριες συντάξεις, οι όποιες περικοπές θα κατεδαφίσουν το «εναπομείναν, από τις 12 έως τώρα μνημονιακές περικοπές, πενιχρό διαθέσιμο εισόδημα των συνταξιούχων. Και όποιος σήμερα κόψει έστω και ένα ευρώ από τις συντάξεις, είναι σαν να κόβει ανθρώπινες ζωές, αφού το 52% των λαϊκών νοικοκυριών στη χώρα μας, λόγω υψηλής ανεργίας και φτώχειας που προκαλούν τα μνημόνια, ζουν από τις συντάξεις των ηλικιωμένων μελών τους».

Σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη, για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται ότι οι «δήθεν διαπραγματεύσεις με τους δανειστές δεν είναι τίποτα άλλο από την κουρτίνα απόκρυψης της κλίνης του Προκρούστη, στην οποία έχουν μπει οι συντάξεις και τα εισοδήματα των λαϊκών στρωμάτων και από τα τρία μνημόνια. Επίσης, ότι οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για ελαφρύνσεις των επαγγελματιών, αγροτών και επιστημόνων, σε σχέση με την αντιασφαλιστική λαιμητόμο για την οποία τους προορίζει, είναι έπεα πτερόεντα στο πρώτο φύσημα του κουαρτέτου των δανειστών».